donderdag, maart 23, 2023
HomeValken '68Interviews Valken’68Valken’68 klaart lastige klus in Bleiswijk (plus podcast)

Valken’68 klaart lastige klus in Bleiswijk (plus podcast)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Aanknopen bij de mooie serie voor de winterstop (16 uit 6) en koploper DSO op de hielen zitten, dat wilde Valken’68 bij Soccer Boys, de nummer 5 van 2C. De heroïsche decemberzege bij SVC’08 (2-0 ondanks twee rode kaarten) had echter sporen achtergelaten. Schorsingen voor Arjan Haasnoot en Samed Arikan waren het gevolg. Daarbij dwong de afwezigheid van Huig van Duijn (vakantie) Alan Campfens met name voorin tot creatieve oplossingen. Peter de Best, gekend als opkomende linksachter fungeerde deze middag als ‘valse’ linksbuiten.

Valken’68 opereerde voorzichtig in de openingsfase, waarin de thuisclub een overwicht wist te creëren, zonder echte kansen. Linksbuiten De Best mocht namens de bezoekers wel een keer uithalen, maar stuitte op de voeten van keeper Hermes. Na een klein kwartier testte Sammy Zandbergen de doelman nog eens met een pegel van buiten de zestien. Hij verwerkte de bal naar de zijkant, maar daar zag Jaco van der Bent de inlopende Matthijs de Mooij bij de eerste paal niet over het hoofd. Met buitenkant rechts werkte de locomotief van het middenveld als een volleerde spits van dichtbij binnen: 0-1.

Het spel van Valken’68 op het lastig te bespelen veld (veel glijpartijen) kon nauwelijks bekoren, maar oogde vooral degelijk. In de eerste helft kreeg het fysiek sterke en hardwerkende Soccer Boys wel een paar mogelijkheden via de behendige Ruben van den Bosch en goaltjesdief Dave van der Steen (11 goals) die zelfs de lat wist te teisteren, maar Samet Yarim had met een gekraakt schot (van de lijn gehaald) zomaar ook de tweede van de gasten kunnen produceren.

Rechtsachter Yarim bleef in de rust achter in de kleedkamer en werd vervangen door Gerald ten Hove die de ruimte op de rechterflank beter wist te benutten. Het zat de mannen van Campfens en Scholte deze middag ook niet tegen, op sleutelmomenten werkte het scoreverloop mee. Nu was het zeven minuten na de hervatting de verder onopvallende Chris Guijt die van rechts een voorzet losliet, die door een Bleiswijkse verdediger met de arm werd beroerd. Marc Langeveld stuurde Hermes naar de verkeerde kant en het was lekker vroeg in de tweede helft 0-2.

Zandbergen had de 0-3 op zijn schoen, maar de keeper plukte de bal van het schoeisel af. De onvermoeibare gastheren kwamen nauwelijks dichterbij, al raakte Van der Steen in de slotfase nogmaals de deklat. Toen had Van der Bent bij een speelse opleving in het grotendeels matige duel op aangeven van maatje Langeveld al knap de 0-3 binnengeschoten. Debutant Steffan Star leek nog op weg zijn optreden met een treffer te bekronen, maar de bal klutste naast.

Zelfs een strafschop bleek aan Soccer Boys niet besteed deze middag. Een onnodige en ongelukkige overtreding van De Best in de extra tijd kon door Ruben van den Bosch niet worden omgezet. De andere Ruben (van der Does) dook de bal met een katachtige redding uit de hoek. Keepers houden nou eenmaal graag de nul. Dat lukte toch weer niet, omdat Helmendach uit de aansluitende corner 1-3 wist te maken. De driepunter kwam daarmee echter niet in gevaar.

Soccer Boys – Valken’68 1-3 (0-1). 14. De Mooij 0-1; 52. Langeveld 0-2; 71. Van der Bent 0-3; 90+4. Helmendach 1-3.

Opstelling Valken’68: Ruben van der Does, Samet Yarim (46. Gerald ten Hove), Sander van der Gugten, Pepijn van Duijvenvoorde, Rody Redel, Matthijs de Mooij, Sammy Zandbergen (86. Stephan de Mooij), Jaco van der Bent, Peter de Best, Marc Langeveld, Chris Guijt (83. Steffan Star).

Beluister hier de podcast van Ton de Vries met de maker van het eerste Valkenburgse doelpunt:

 

Must Read