donderdag, maart 28, 2024
HomeDerde klasseTAVVValken'68, TAVV en SJC (za) kloppen aan bij KNVB

Valken’68, TAVV en SJC (za) kloppen aan bij KNVB

-

Vandaag is in het LD een artikel te lezen over de ambities van Valken’68, TAVV en de zaterdagtak van SJC. Dit in verband met de mededeling van de KNVB dat er alsnog kan worden aangevraagd om volgend seizoen in een klasse hoger te spelen. Het artikel is hier ook te lezen, maar dan nog uitgebreider!

Enkele weken terug trok de KNVB de stekker uit alle competities bij de amateurs en er werden geen consequenties aan het seizoen verbonden. Geen kampioenen en degradanten dit seizoen. Koplopers baalden en hekkensluiters konden opgelucht adem halen, sec gekeken naar de genomen beslissing. In onze regio voerden Katwijk, Valken’68, TAVV, de zaterdagtak van SJC en Hillegom hun klasse aan. Meerburg en Alphia pakten een periodetitel, maar alle moeite in die reeks wedstrijden bleek voor niets te zijn geweest. Tweedeklasser Docos en derdeklasser FC Oegstgeest hadden nog een lange weg te gaan om lijfsbehoud af te dwingen, maar hun laatste plaats na speeldag 17 kreeg geen gevolgen.

Bij Valken’68, dat sinds 26 oktober 2019 niet meer verloor en uit de laatste elf wedstrijden liefst 31 punten vergaarde, was de ontgoocheling aanzienlijk maar het relativeringsvermogen nog veel groter gezien de navolgende tekst op de website van de Valkenburgers. ,, Natuurlijk is de sportieve teleurstelling van het niet uitspelen van de competities op dit moment groot, maar als voetballiefhebbers hebben we genoten van alle tot nu toe verrichte sportieve prestaties dit competitiejaar. Hopelijk blijft de positieve flow waar Valken’68 de laatste tijd inzat overeind en kunnen we samen sterker en gezond deze crisis overwinnen.” Vanuit Katwijk, Ter Aar, Hillegom en Noordwijk waren eveneens dergelijke geluiden hoorbaar.

Ondertussen heeft de KNVB- dat in de voorbije jaren ook nogal eens van standpunten afweek- anders beslist. Bij de teaminschrijvingen kunnen clubs aanvragen om op een hoger of lager niveau ingeschreven te worden. Vanuit Zeist kwam de volgende berichtgeving: ,,Ondanks dat er geen promotie en degradatie wordt toegepast, gaan er teams volgend seizoen niet meer uitkomen in categorie A. Dit kan onder andere ontstaan door een overstap van speeldag, fusie van verenigingen of door een terugtrekking van het eerste elftal. Daarnaast bieden we verenigingen de mogelijkheid om voor 1 juni een verzoek te doen om komend seizoen op een lager of hoger niveau uit te komen. Het bestuur amateurvoetbal gaat deze verzoeken behandelen en beoordelen of hierdoor de belangen van andere verenigingen geschaad worden.”

Door de koerswijziging in Zeist is er bij diverse lijstaanvoerders een interne discussie opgestart over de mogelijkheid een verzoek in te dienen. Voorzitter Jaap Janssen van Valken’68: ,,Het onderwerp leverde wel wat verdeeldheid op. Sommige mensen uit de club vinden de tweede klasse met alle derby’s een verademing en dat snap ik. Echter moet je ook kijken naar de sportieve ambitie en uiteindelijk is eruit gekomen dat we de KNVB gaan benaderen met het verzoek ingedeeld te worden in de eerste klasse. Valken’68 heeft een geweldig seizoen neergezet en tot nu toe en in de regio West I en 2 stonden we met de meeste punten bovenaan in de tweede klasse en in dat opzicht is het verzoek naar ons idee gerechtvaardigd en denken we een reële kans te maken op goedkeuring van de wens.”

Ter ondersteuning van de woorden van Janssen was dit de stand van zaken na 17 duels aan de kop van de ranglijst bij de tweedeklassers in West I en 2:

West I, 2A: Zandvoort 17-32, AMVJ 17-32

West I, 2B: Maarssen 17-35, Loosdrecht 17-32

West 2, 2C: Valken’68 17-41, DSO 17-37

West 2, 2D: Sparta AV 17-36, Binnenmaas 17-32

Janssen vervolgt: ,,Dus ik denk dat we recht van spreken hebben. Wel is het zo dat Nieuwenhoorn in Zuid ook bovenaan staat met 41 punten. Zij spelen dan weer in dat district en dan in West 2. Dus als deze club de aanvraag ook indient, kan het zo zijn dat de KNVB een keuze maakt. Laat ik het zo stellen: de club, de organisatie, het team en de staf en het complex zijn klaar voor de eerste klasse. Als het lukt, krijgen we leuke tegenstanders. Ik denk bijvoorbeeld aan Voorschoten’97 en Forum Sport en clubs met een brede historie. Als het niet lukt dan blijven we ook spelen in een hele leuke klasse en is er geen man over boord. We stonden er in elk geval erg goed voor en wanneer we van UVS zouden hebben gewonnen op 14 maart had het er nog rooskleuriger uitgezien. We gaan het wel zien. Op dit moment zijn andere zaken veel belangrijker. Ik geloof dat we dat allemaal wel met elkaar eens zijn.”

Chiel Scholte, TC bij TAVV: ,,Na overleg met bestuur, staf en spelersgroep is er besloten om een aanvraag in te dienen om volgend seizoen uit te kunnen komen in de tweede klasse. Dan wel in 2C, want wij passen voor West I of een Rotterdam georiënteerde klasse. Dat is voor ons sportief en financieel gezien niet interessant en dan blijven we liever in de huidige klasse. Eerder speelden we al eens in West I en die tegenstanders zijn voor ons niet interessant. Er komen geen mensen mee naar ons van die clubs en onze supporters trappelden ook niet om de provincie uit te gaan. Onze wens komt voor uit het feit dat we gespeeld hebben voor promotie of de titel en we waren nog ongeslagen en stonden er uitstekend voor. Dan is het geen gekke gedachte om een aanvraag in te dienen. We hadden sowieso al een extra kans vanwege de periodetitel en lagen op koers voor de titel. In dat opzicht zeker een overeenkomst met Valken’68.”

Sander van der Klugt laat namens de zaterdagtak van SJC ook weten dat de club gaat voor het verlaten van de vierde klasse (4A), waarin het fier bovenaan stond met een voorsprong van zeven punten op de eerste twee achtervolgers. 21 punten uit negen ontmoetingen hadden voor de Noordwijkers, maximaal gezien, nodig geweest om zeker te zijn van de titel.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read