HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken'68 geeft visitekaartje af in Amsterdam

Valken’68 geeft visitekaartje af in Amsterdam

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Na de 3-0 nederlaag tegen AFC kwam de tegenstander zaterdagmiddag weer uit Amsterdam. Ditmaal was de tegenstander in de hoofdstad het ambitieuze WV-HEDW. Valken’68 wist met een 3-2 overwinning huiswaarts te keren tegen deze op papier niet misselijke tegenstander.

Na twee minuten ging het al mis voor de Valkenburgers en kwam “daar gaan we weer” in de gedachte op. Na slordig balverlies in de verdediging profiteerden de Amsterdammers  en kon Tim Correia simpel binnen schuiven. Valken richtte zichzelf op en probeerde wat meer het initiatief te nemen, al bleef het oppassen voor de uitbraak van de thuisploeg. In twee minuten tijd draaiden de Valkenburgers de score om. Allereerst was het Huig van Duijn die zijn vrije trappen-specialiteit kon etaleren. Ogenschijnlijk met groot gemak trapte hij het leder in de bovenhoek. Daarna was het aanvoerder Marc Langeveld die uit een hoekschop van Jaco van der Bent kon binnen koppen.

Vlak voor rust kroop Valken’68 door het oog van de naald toen een bal binnenkant paal tot Valkenburgs opluchting het speelveld weer in kwam. Zo ging een uiterst effectief Valken’68 rusten met een 2-1 voorsprong.

Na de onderbreking kwam Valken’68 sterk uit de startblokken. Allereerst zag de diep gestuurde Jaco van der Bent zijn inzet voorbij de keeper rollen. Helaas voor de middenvelder werd deze poging nog op tijd weggehaald. De daaruit volgende hoekschop werd door Langeveld op de paal gekopt.

Even later kwam toch de 1-3 op het scorebord. De bal kwam voor de voeten van Van Duijn en zonder aarzeling volleerde hij de bal van twintig meter achter de aan de grond genagelde Mokumse doelman.

De druk op het Valkenburgse doel nam wel steeds meer toe waardoor er ook wel wat meer ruimte voor de Valkenburgers kwam. Een fraai afstandsschot van Samet Arikan teisterde de paal en een Willy Carbo-achtige hakbal van Van der Bent ging net over. Het had op dat moment dus zomaar 1-4 kunnen zijn.

In het laatste kwart van de wedstrijd moest er diverse malen een beroep op de veilige handen van Ruben van der Does gedaan worden. Vijf minuten voor tijd moest de goalie wel capituleren en zo werden het inclusief de blessuretijd nog tien hete minuten. Dezelfde Van der Does moest vlak voor het sluiten van de markt nog eens kordaat optreden.

Na het verlossende fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidrechter Kool was er vreugde in het Valkenburgse kamp. De eerste driepunter in de eerste klasse A is een feit en dat nog wel op een tegenstander die hoog wordt aangeschreven.

Opstelling Valken’68: Van der Does, Ravensbergen, Van Duijvenvoorde, Van Egmond (77. Smit), Blom (46. Zandbergen), De Mooij, Redel, Van der Bent, Van Duijn (84. Oskam), Langeveld, Arikan.

Beluister hier nog interviews van Jaap Kloos van mediapartner RTV Katwijk met twee spelers van de bezoekers:

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl