vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 (za) weigert te verliezen van Brielle

Voorschoten’97 (za) weigert te verliezen van Brielle

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten’97, meer in het bijzonder Steven Knijnenburg, voorkwam in de slotminuut van de reguliere tijd een derde nederlaag. De verdediger maakte er tegen Brielle 1-1 van en zijn treffer was de thuisploeg gegund. In de eerste helft was de formatie van het eiland Voorne de bovenliggende partij, maar de thuisploeg herstelde de zaken na de pauze. Voorschoten’97, het is eens te meer bewezen, is moeilijk te kloppen dit seizoen. Promovendus of niet, de geel-groenen kunnen mee met de subtoppers in 1B. Op Poortugaal staat geen maat, hoewel de ploeg van Theo Ducaneaux juist de enige ploeg was die won van titelkandidaat nummer 1.

Voorschoten’97 moest het nog steeds stellen zonder Martijn Hogenboom, die telkens weer ruikt aan een comeback, maar even zo vaak wordt teruggefloten. Zijn vervanger, Bart Vonk, raakte deze week geblesseerd aan zijn schouder in een oefenduel tegen Te Werve. Om die reden zakte Ronnie Verplancke, niet voor het eerst dit seizoen, een linie terug. Verder koos de trainer van Voorschoten’97 ervoor Nick Guijt in de spits en broer Chris daarachter te positioneren. De flanken werden bezet door Oualid Maatoug en Koen Hopstaken.

Van meet af werd duidelijk dat Brielle geen tegenstander was om teveel ruimte te geven. De bezoekers combineerden makkelijk, liepen hun patronen en daar had de thuisploeg het overduidelijk lastig mee. Brielle, niet voor niets de nummer drie, was vooral in de eerste dertig minuten beter. Niet dat Voorschoten’97 niet meevoetbalde, maar de thuisploeg kwam vaak niet verder dan tot aan de zestien terwijl de gasten gevaarlijker konden worden.

Zo pakte Stephan van der Niet een hoofdrol. Al na drie minuten moest de doelman optreden in een 1 op 1 situatie. Michael Mettrop kwam als verliezer uit de bus, maar de gastheren waren wel meteen gewaarschuwd. Jim van der Krogt leverde, nog voordat er tien minuten gespeeld waren, een schot tussen de palen af, maar het duurde veel langer voordat Ducaneaux zijn ploeg daadwerkelijk gevaarlijk kon zien worden.

Ondertussen had Mettrop zijn tweede kans al gehad na balverlies van Knijnenburg, die verder weer een degelijke partij op de mat legde. De nummer acht werd ook nu geklopt door Van der Niet, die zich zo lekker kon onderscheiden. Ruim twintig minuten later werd Chris Guijt eindelijk eens gevaarlijk voor de gastheren, maar zijn kopbal leverde niet meer op dan een hoekschop. Even later viel alsnog de 0-1. Alex van Dommelen, in het verleden een door veel amateurclubs gevolgde speler, vond Jazzy Adams en de aanvaller kreeg het wel voor elkaar om Van der Niet te verschalken. De 0-1 was absoluut in lijn met de krachtsverhouding, maar maakte ook dat Voorschoten’97 brutaler werd. Van der Krogt vond Mitchell Lieshout op zijn pad en Nick Guijt leek te scoren, maar de voorzet van Hopstaken was al de achterlijn gepasseerd.

Na de pauze was Brielle beduidend minder nadrukkelijk aanwezig. Voorschoten’97 ging vol voor de aanval. Het duurde even voordat de eerste echte kans zich voor deed, maar de kansen kwamen er alsnog. Chris Guijt raakte de paal, broer Nick deed niet onder in dit opzicht en Van der Krogt had ook de 1-1 op zijn schoen, maar zijn inzet ging net naast.

De vooraf nummer vier bleef het proberen en uiteindelijk kwam de gelijkmaker, nadat Van der Niet nog eens de reddende engel was geweest op een inzet van dichtbij van Van Drommelen. De meegekomen Knijnenburg wurmde zich  de zestien in en vanuit de draai kwam de verdiende gelijkmaker alsnog tot stand. Beide ploegen kregen daarna nog een kans, maar in de score kwam geen verandering meer. En dat was okay. Brielle en Voorschoten’97 waren al met al in evenwicht en dat was vooral een compliment voor de vorig seizoen nog tweedeklasser.

Voorschoten’97- Brielle 1-1 (0-1). 35. Adams 0-1, 90. Knijnenburg 1-1.

Voorschoten’97: Van der Niet, Beumer, Knijnenburg, Verplancke, Aronius, Van der Krogt, Van Paasen, C.Guijt, Maatoug, N.Guijt, Hopstaken (75. Constancia).

Foto: met dank aan Haaglandenvoetbal.nl, Aad van der Knaap

Note redactie: een interview met Ducaneaux werd al geplaatst

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read