HomeDerde klasseASCASC komt niet in de buurt van een stunt tegen lijstaanvoerder

ASC komt niet in de buurt van een stunt tegen lijstaanvoerder

-

Tweede klasse C (zondag)- ASC trof op het eigen sportpark koploper SV Hillegom. De bezoekers maakten hun status meer dan waar door een 0-3 overwinning mee naar huis te nemen.

Het was de enige wedstrijd die zondag doorging op sportpark Overveer. Ondanks de nattigheid lag het veld er redelijk bespeelbaar bij. Na winst in de toss besloot de thuisclub van helft te wisselen. Waarschijnlijk om de wind in de rug te hebben. De aftrap was aan de club uit de Bollenstreek en zij domineerden gelijk. Vooral twee spelers in hun voorhoede, Aidan Ryan en Jeroen Dedel, waren de verdedigers van ASC vaak te slim af. Met kort combinatiespel wisten de bezoekers elkaar handig vrij te spelen. De eerste kans voor Hillegom, kwam toen Dedel met een steekpassje, Ryan de mogelijkheid gaf alleen op keeper af te gaan, maar zijn inzet werd door de goalie gestopt. Een tegenaanval was het gevolg en door wat geklungel in de verdediging van de SV, profiteerden de Oegstgeestenaren bijna, maar de uitgekomen keeper van de bezoekers keerde ook hier de poging.

ASC vocht voor wat het waard was. Met goede passes wisten zij ook best wel wat te forceren, maar hun tegenstander was té behendig in het spelletje. Ondanks dat de thuisclub als een stug blok achter de bal stond, braken de bezoekers door hun korte balaannames en hoge handelingssnelheid continue door die muur heen met combinatievoetbal. Rond de 25e minuut bracht een afstandsschot van Dedel de 0-1 op het scorebord. Het leek alsof de keeper van ASC, Abdel Kader Lamrabette, erbij kon, al was de bal wel in het uiterste van de rechterhoek geplaatst.

Zeker wat de eerste helft betreft, was dit wel het keerpunt en stonden de Oegstgeestenaren helemaal vast door het spel van Hillegom. De ambitieuze koploper bleef het ritme bepalen en na een knappe pass van Maik van Zanten op Dedel, maakte laatstgenoemde zijn tweede treffer.

Na rust kwam de fusieclub weer even gretig het veld op. Alleen zette de thuisclub daar direct iets tegenover. Een vrije trap op maat vanaf rechts door Ilker Kacar werd door niemand van zijn teamgenoten ook maar enigszins getoucheerd, terwijl dit wel had gemoeten. De hoogte was precies goed en er stonden iets van vier spelers van ASC in het vijfmetergebied op dat moment en de keeper kwam er niet tussen. Nogmaals de intentie bij de mannen van Mo Bougrine was er, maar van effectiviteit was geen sprake. De ploeg uit Hillegom verplaatste het spel keer op keer zodat zij veel slagvaardiger voor de dag kwamen. Kans op kans creëerden de bezoekers daardoor.

Zo’n twintig minuten voor het einde zag men de kampioenskandidaat in gaan zakken. Ook de druk van thuisclub zwakte wat af tot Tom Tebbens van de bezoekers in zijn eigen strafschopgebied hands maakte. Scheidsrechter Vlek wees naar de stip. Ralph van Zandwijk nam de verantwoording op zich, alleen schoot hij recht op de keeper af en zorgde dus niet voor een opleving van zijn team. Opnieuw een effectieve aanval van Hillegom brak kort na de gemiste penalty de hoop op herstel van de Oegstgeestenaren volledig en Van Zanten stelde de eindstand vast.

De sterk spelende Tom Hoogervorst van ASC na afloop: ,,Wij wisten dat die jongens een goede voorhoede hebben. Zodra zij opkwamen, schoven wij zoveel mogelijk omhoog om hun aanvalsspel eruit te halen. Vanuit onze ervaring met deze tegenstander in de uitwedstrijd hadden wij dat vooraf ook zo afgesproken. Alleen die nummer zestien van hun maakt dan toch twee doelpunten. Dus aangezien wij zelf de kansen niet afmaakten, hun defensie is niet het sterkste deel,denk ik dat dit een terechte uitslag is.”

En terecht was het. Door misstappen van de concurrentie staat SV Hillegom nu vijf punten los op de nummer twee en mag van ASC gezegd worden dat zij het als nieuweling in de tweede klasse niet slecht doen met een zevende plek. Deze tegenstander was echter een maatje te groot.

Opstelling ASC: Lamrabette, Van Bergen, Goebel, Schouten, Van Zandwijk, Kacar, Barokzay (Wagenaar), Sijbesma, Hoogervorst, Bakker, Bakx.

Opstelling SV Hillegom: Hogervorst, De Jong, Tebbens, Van Dongen, Ryan (Arendse), Pijpers, Van Veen, Van Zanten, Haagmans (Van de Berg), Talaat (Van Trigt), Dedel.

Auteur: Kevin Beerenfenger