Trainer Jesper Neuteboom was vooraf al reëel geweest. Voor ‘zijn’ ASC zou er waarschijnlijk weinig te halen zijn en die inschatting bleek juist. De eersteklasser op zaterdag was te sterk en won uiteindelijk eenvoudig in Oegstgeest: 0-5.

De ex-speler van FC Boshuizen: ,,We hebben het een halfuur kunnen opbrengen om hen bij te sloffen, maar dat lukte daarna niet meer. We stonden al wel met 0-1 achter, maar daarmee kon ik leven. Helaas vielen er nog twee treffers vlak voor rust en dan weet je dat je gaat verliezen van een dergelijke tegenstander. Er was een groot klassenverschil en daar hoeven we ons niet voor te schamen. Wel moet ik zeggen dat er een strafschop tussen zat en die was zeker betwistbaar, maar dat doet verder niets af aan de ruime nederlaag.”

Neuteboom haalde toch positivisme uit de ongelijke tweestrijd. ,,We misten de nodige spelers vanwege vakantie en hebben gedaan wat we konden. Ook na de pauze speelden de jongens met de kop omhoog en de borst vooruit. Je wilt er ook niet met dubbele cijfers vanaf gaan en in die zin viel de schade nog mee. Dit puur omdat we niet door de ondergrens zijn gezakt. De spelers van ASC hebben elkaar niet laten zakken en daar ben ik blij mee. We gaan nu weer een weekje trainen en de conditie verder opvijzelen. Dat is nog wel nodig en was zeker zichtbaar tegen een ploeg als VELO.”

Overigens was de thuisploeg voor de pauze nog dichtbij een treffer via Miro Acimovic. Met een prachtige omhaal raakte de speler de paal. Ook na de doelwisseling had Neuteboom nog wat kansen gezien. ,,2-6 was ook mogelijk geweest. Dat had net wat leuker geoogd, maar verder mogen we het woord ‘kansloos’ best in de mond nemen.”