HomeDerde klasseDoCoSDoCoS door late treffer naar gelijkspel

DoCoS door late treffer naar gelijkspel

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De late treffer van Qendrim Gashi was een verdiende gelijkmaker van DoCoS tegen Westlandia. In het overigens matige duel, waar vooral de positieve geleverde strijd van beide ploegen als belangrijkste ingrediƫnt van de wedstrijd van kracht was, had de ploeg van Dennis Olman met een gedecimeerd elftal met wat geluk zelfs de zege kunnen grijpen. Dat had wel te veel van het goede geweest.

Met name in de eerste rondgang maakten de Naaldwijkers de meeste indruk. De Westlanders, die geduldig de rood-witten op eigen helft het spel lieten maken, waren in de omschakeling het meest gevaarlijk. De eerste kans diende zich na tien minuten spelen aan. Het lukte Stefan Bron echter niet om doelman Mitchel van Abswoude met een lob te verschalken. De wedstrijd die wat stroperig was begonnen, werd vooral door de strijdlust van beide teams een stuk levendiger.

De tweede kans van de gasten, alweer vanuit de omschakeling, was wel raak. Bij deze treffer stond het verdedigend zeker niet goed, tot ergernis van DoCoS-trainer Dennis Olman. De thuisploeg had aanvallend op een paar speldenprikken na aanvallend nog weinig laten zien. Al maakte Mitchel Klein het de verdediging van de gasten knap lastig.
De thuisploeg scoorde nog wel, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Dit tot ongenoegen van het thuispubliek.

Na rust kreeg de ploeg van Olman meer grip op de wedstrijd. Kansen konden evenwel niet worden genoteerd. Sterker, de gastheren ontsnapten in de zeventigste minuut aan een grotere achterstand. De ver uit zijn doel gekomen Van Abswoude kwam goed weg bij een afstandsschot van een slordige veertig meter.

DoCoS drong vervolgens met man en macht aan voor de gelijkmaker. En die kwam er twee minuten voor tijd. Zo kopte Gashi een uitstekende aangesneden voorzet van Tycho Groen, een van de opvallendste spelers aan Leidse kant, knap binnen achter de kansloze goalie Jari Duivestijn. Het was des te knapper van de thuisclub aangezien de ploeg al pakweg een kwartier met tien man kwam te staan door de uitsluiting van Pieter Maat (twee keer geel).

Kort voor de gelijkmaker had Westlandia het duel nog definitief in het slot
kunnen gooien maar de Westlandse spits faalde oog in oog met Van Abswoude.
Zo eindigde deze meer spannende dan fraaie ontmoeting in een remise. Docos aanvoerder Simon Jouby vond na afloop dat deze wedstrijd geen winnaar verdiende. Diens trainer Olman was een andere mening toegedaan. Hij vond dat zijn ploeg de volle winst had moeten binnenslepen.

,,Ik ben supertrots op mijn ploeg. Ze hebben veel strijd geleverd, zeker toen we met tien man speelden en daarbij ook nog de gelijkmaker produceerden. Dat was honderd procent verdiend. Wij bepaalden veelal het spel. En we maakten ook nog eens een glaszuiver doelpunt die afgekeurd werd.”

De coach was niet tevreden over de 0-1 van de bezoekers. ,,We vergaten in die situatie te kantelen.” Aanvoerder Jouby: ,,Westlandia liet ons opbouwen om daarna de lange bal te spelen. En daar hadden ze met hun snelle spitsen succes mee. Achterin moet nog veel werk verricht worden, maar we verbeteren zeker.”

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuizen (80. Van Empel), Maat, Amine, Peet, Jouby, Gashi, Klein, Victory, Elkerbout (80.Guijt), Groen (89. Poelsma).