donderdag, april 18, 2024
HomeDerde klasseDoCoSDoCoS na winst medekoploper (plus podcast)

DoCoS na winst medekoploper (plus podcast)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het kan verkeren. Zo sta je pal voor de uitbraak van een mondiaal virus laatste in 2C en zo sta je op de gedeelde eerste plaats na drie speeldagen in het daarop volgende seizoen. DoCoS weet niet wat het meemaakt, maar geniet met volle teugen. Van Nispen was de verliezende opponent in Leiden (1-0).

Door alle geblesseerde spelers aan Leidse kant was er toch nog sprake van enige opvulling van de tribune. Dennis Olman miste ook nu weer een batterij aan spelers. Van een aantal is dat al een tijd bekend, maar nu keken onder meer Rowin Peet, Milan Flippo en Qendrim Gashi toe. Laatstgenoemde is momenteel clubtopscorer en zou wel eens gemist kunnen gaan worden tegen De Zilkers.

Zoals altijd moet een trainer roeien met de riemen die hij heeft en zo kon DoCoS toch nog altijd een aardig elftal op de been brengen. Voor de tegenstander was het pas het tweede duel. Van Te Werve werd gewonnen, maar het treffen tegen RCL ging op speeldag twee niet door en wordt dinsdagavond ingehaald. Bij Van Nispen ontbrak Jon Joost Cornelissens, al jaren de vaste aanvalsleider.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Mike Filippo had een spitsvondig passje in huis, maar kon daarmee net Tygo Groen niet bereiken. Even later lieten de bezoekers de tanden zien. Een inzet van Lars Warmenhoven had zomaar doel kunnen treffen, maar Groen wierp zichzelf in de baan van het schot. Het tweede gevaar werd aan de overkant veroorzaakt door Jeremy Degger, die Warmenhoven bediende. Joris van Harmelen kon echter redding brengen.

 

Daarna nam DoCoS meer het heft in handen en er kwamen wat kansen voor Mitchel Klein. Dit telkens na goed voorbereidend werk vanaf de rechterflank, waar ook Michael van Voorthuijzen een paar keer goed op dook. Een Leidse voorsprong hing in de lucht en die kwam er ook. Deniz Poelsma, min of meer aan komen waaien bij de club, vond Groen voor de 1-0. Een prima aanval met een beloning. Van Nispen deelde daarna nog wat speldenprikken uit tot aan de rust, maar dat mocht amper naam hebben.

In de tweede helft bracht Stephan Spruijt Jordy Manuputty en Ivo van der Vlugt om zo wat meer stootkracht in zijn ploeg te krijgen. Jeffrey Koemans had best wat ruimte om goed aan te leggen, maar zijn inzet ging rijkelijk ver naast. Daarna lag DoCoS weer een tijdje bovenop getuige ook een handvol hoekschoppen. Toch kwam de brigade van Olman met de schrik vrij toen Manuputty de paal raakte.

De tweede helft werd meer en meer gedomineerd door vechtvoetbal, mede door het zware veld vanwege de aanhoudende regen. De thuisploeg vergat het een paar keer goed uit te spelen voorin en werd daar bijna nog voor gestraft. De ingevallen Joeri Stavleu had namelijk kort voor tijd ook zomaar de gelijkmaker kunnen maken. Dat gebeurde niet en dus was er reden voor een klein Leids feestje. Die had normaliter een vet vervolg gekregen in de stad, maar alles is nu eenmaal anders op dit moment. Zo ook de positie van DoCoS in de tweede klasse ten opzichte van het moeizame, afgebroken vorige seizoen.

Docos- Van Nispen 1-0 (1-0). 33. Groen 1-0. Scheidsrechter: Van der Helm.

Docos: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Maat, Amine (57. Van Empel), Poelsma, Jouby, Groen, Victory, Filippo, Klein, Elkerbout (69. Guijt).

Van Nispen: Van Hensbergen, Annegarn, R. van der Vlugt, De Ridder, Degger, Koning 946. Manuputty), Den Otter (46. I. van der Vlugt), Davina, Polman (80. Stavleu), Warmenhoven, Koemans.

Beluister hier een interview met Dennis Olman:

Foto’s: Jan van der Lubbe (een uitgebreide fotoreportage volgt nog!)

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read