donderdag, april 25, 2024
HomeDerde klasseDoCoSDoCoS verliest in slotfase wederom kostbare punten

DoCoS verliest in slotfase wederom kostbare punten

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het niet over de streep kunnen trekken van een voorsprong, begint langzamerhand een obsessie te worden voor de ploeg van trainer Dennis Olman. De rood-witte Morsclub leek na de winterstop voetballend aan de beterende hand, maar verloor achtereenvolgens tegen HVC’10, UVS en nu Ter Werve, na een voorsprong, kostbare punten. Vooral vorige week tegen stadsgenoot UVS was puntenverlies in de slotminuut zuur. Zaterdag verspeelde de thuisclub in de extra tijd wederom twee punten tegen het Rijswijkse Ter Werve (2-2).

Zodoende bleef de eerste thuiszege van het seizoen vooralsnog uit. Olman bleef na de zoveelste tegenvaller minuten lang sprakeloos. De jonge scheidsrechter Dane was bij publiek en beide banken de gebeten hond. Beide ploegen moesten het echter toch vooral bij zichzelf zoeken. De twee gegeven strafschoppen aan beide zijden binnen de twee minuten in de blessuretijd waren nagenoeg identiek, maar vooral niet slim van de boosdoeners.

Van de strijd en passie, waarmee vorige week UVS werd bestreden, was tegen het wisselvallig presterende Ter Werve vooral in de eerste helft weinig terug te zien. Alleen de laatste twintig minuten van de wedstrijd waren uiteindelijk vermakelijk. Verder stond de wedstrijd vooral bol van de fouten. De gastheren startten nog wel voortvarend en hielden met het meeste balbezit de tegenstander ver weg van eigen doel. De eerste kans kwam evenwel van de bezoekers, waar Ismael Blackshaw de defensie van DoCoS het knap lastig maakte. Zijn knappe steekbal op een medespeler kreeg tot opluchting van de Leidenaren geen passend vervolg.

Op de vrije trap van Christiaan van Empel moest Ter Werve doelman Jay Veerman languit naar de hoek om de stand dubbelblank te houden. Vijf minuten voor rust moest Veerman zich alsnog gewonnen geven. De vrije trap van Qendrim Gashi kwam via de muur in het doel terecht. Kort daarna had Martijn Guijt  de voorsprong kunnen verdubbelen. De voor het eerst, na een langdurige blessure weer in de basis teruggekeerde Rowin Peet, moest wegens een nieuwe blessure worden vervangen.

Note redactie: De onfortuinlijke speler, volgens de Leidse trainer na een smerige tackle, moest weer de gang naar het ziekenhuis maken en naar nu blijkt is er schade aan de enkel en is gips Peets deel. Verder in de week volgt er nader onderzoek.

De Rijswijkers kregen vlak na de pauze een beste kans om de score gelijk te trekken. Joris van Harmelen voorkwam de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd was de overigens fraaie gelijkmaker een feit, waarbij de leidsman het vlagsignaal van de grensrechter van de thuisclub wegens buitenspel negeerde. De ploeg van Olman had na een uitstekende aanval de ploeg van trainer Huib van Soede Oostrom, drie minuten na de gelijkmaker, zomaar weer op achterstand kunnen zetten. Buitenspel voorkwam de derde treffer van de middag. In de hectische slotfase dachten de gastheren middels een benutte strafschop van Roy Elkerbout de buit binnen te hebben. De benutte strafschop in de blessuretijd voor Ter Werve ( 2-2) strooide flink wat zout in de wonde van de thuisclub. Daar de concurrenten, Van Nispen en Kagia, verloren werd het gat wel wat kleiner, maar teleurstelling overheerste toch in het Leidse kamp.

Basisopstelling DoCoS: Van Harmelen, Milan Flippo, Amine, Maaskant, Peet (38. Mike Filippo), Brasker, Van der Leek, Gashi, Quellhorst (30.Roy Elkerbout), Van Empel,  Guijt (79. Klein).

Foto’s : Jan van der Lubbe (een reportage volgt nog)