HomeDerde klasseDoCoSDoCoS wint en krijgt eindelijk wat het verdient

DoCoS wint en krijgt eindelijk wat het verdient

-

Tweede klasse C (zaterdag)- In de afgelopen drie wedstrijden verspeelde DoCoS telkens belangrijke punten in de blessuretijd. Tegen respectievelijk UVS, Te Werve en SVC’08 kreeg de ploeg van Dennis Olman een tegentreffer te verwerken in de slotseconden, waardoor de Leidenaren nog altijd onder directe concurrenten Kagia en Van Nispen staan. Deze zaterdagmiddag was er echter een kans om de aansluiting te vinden, daar tegenstander Wateringse Veld/ Kranenburg al geruime tijd in een mindere fase verkeert. DoCoS heeft hier uiteindelijk optimaal van geprofiteerd. Een vroege achterstand werd omgebogen naar een verdiende 5-2 overwinning.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden viel er nu niet in de laatste minuut een tegengoal, maar al tijdens de eerste minuten. Een corner van DoCoS werd van de lijn gehaald, waarna Wateringse Veld/Kranenburg uit de tegenstoot het Leidse doel vond via Roy Speelman. De thuisploeg raakte echter niet van de leg en bleef de aanval zoeken. De verdiende gelijkmaker bleef dan ook niet lang uit. Een vrije trap van Robin Brasker werd niet goed verwerkt, waardoor aanvoerder Danny Maaskant de rebound binnen kon werken.

Hier bleef het echter niet bij. Nog geen vijf minuten later kwam DoCoS op 2-1. Luc Quellhorst zette goed druk op de verdediging van de bezoekers, waardoor Milan Flippo met de bal richting het doel kon. De dit keer puntspeler maakte geen fout en zette zijn ploeg op een verdiende voorsprong. Rechtsachter Pieter Maat was tevreden met hoe zijn ploeg met de vroege tegentreffer omging: ,,We kwamen heel snel op achterstand. Het was een beetje een geluksgoal, zeker omdat de bal eerst aan de andere kant van de lijn wordt gehaald. Bij ons vliegt die er wel in, dus dat is gelijk een slecht begin. We pakten het echter goed op en kwamen snel weer 2-1 voor. Dat was knap werk.”

Dit was echter nog niet de laatste treffer in de doelpuntrijke eerste helft. Vlak voor rust vielen er namelijk nog twee goals. Eerst kwam Wateringse Veld/Kranenburg langszij. Karam Boukhari kwam naar binnen en vond vanaf de rand van het strafschopgebied de verre hoek. Niet veel later greep DoCoS weer de leiding. Via een snelle counter kwam de bal bij Quellhorst. De snelle aanvaller omspeelde de uitgekomen doelman en schoot de bal uit een lastige hoek tegen de touwen.

Na rust zette DoCoS het goede spel voort. Aan weinig was te zien dat men naar de hekkensluiter van de competitie stond te kijken. Het spel van DoCoS was zeer verzorgd. De voorsprong was daarentegen nog minimaal, waardoor de nonchalance er niet in mocht sluipen bij de rood-witten. DoCoS bleef echter gefocust spelen, wat leidde tot de 4-2. Flippo ontfutselde de bal bij de Haagse verdediging. De rappe aanvaller hield knap het overzicht en vond Roy Elkerbout, die de aangeboden mogelijkheid benutte. Luttele minuten later stond de eindstand op het scorebord. Qendrim Gashi kwam op de rand van de zestienmeter in balbezit en vond Michael van Voorthuijzen. De mee opgekomen linksback bleef rustig en schoof de bal keurig binnen.

Maat was na afloop tevreden dat DoCoS eindelijk weer drie punten bij kon schrijven: ,,Het is voor het eerst dat we thuis winnen, dus dat is helemaal lekker. We hebben er een paar keer dicht tegenaan gezeten, maar eindelijk is het zover. Deze maand moeten we ook tegen Kagia en RCL, dat zijn ploegen waartegen we punten kunnen pakken. In deze fase moesten we nu ook punten pakken, zeker gezien ons spel van de laatste tijd. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in dat we nog gaan klimmen.”

Door de overwinning nadert DoCoS Kagia tot één punt. Van Nispen heeft twee punten meer dan DoCoS. Het ontlopen van directe degradatie is dus absoluut nog mogelijk. Zeker daar volgende week de kraker tegen Kagia uit op het programma staat. Bij een overwinning kan DoCoS een belangrijke stap zetten in de richting van de nacompetitie, hoewel de Lisserbroekers daar uiteraard een stokje voor willen steken gezien hun eigen benarde situatie.

DoCoS – Wateringse Veld/Kranenburg 5-2 (3-2). 2. Speelman 0-1, 18. Maaskant 1-1, 22. Flippo 2-1, 42. Boukhari 2-2, 45. Quellhorst 3-2, 64. Elkerbout 4-2, 68. Van Voorthuizen 5-2. Scheidsrechter: Kuup.

DoCoS: Van Harmelen, Maat, Amine, Maaskant, Van Voorthuizen, Brasker, Joubij (60. Van der Leek), Gashi (72. Van Empel), Quellhorst, Flippo (87. Silvester), Elkerbout.

Wateringse Veld Kranenburg: Ferrero, Pronk, Sidoel (46. Beld), Scheffer, Fens (40. J. Brouwer), N. Brouwer, Boukhari, Tabi (40. Oswaha), Speelman, Van der Toorn, Jos.

Foto’s: Eric van de Wijngaard (een reportage volgt later)