Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS behaalde zaterdag een prima overwinning bij het traditioneel taaie Berkel. De Leidenaren kwamen door twee goede goals van Qendrim Gashi op voorsprong en sleepten uiteindelijk, na een spannende slotfase, de overwinning uit het vuur (1-2). Door dit resultaat verzamelde de equipe van Dennis Olman inmiddels vier punten uit twee wedstrijden. Al met al een stuk betere competitiestart voor de Morsbewoners dan de vorige voetbaljaargang toen DoCoS na elf (!) wedstrijden op hetzelfde puntenaantal stond.

De gastheren, die vorige week hun openingswedstrijd bij Vitesse Delft hadden gewonnen, waren in het begin van de wedstrijd de gevaarlijkste ploeg, maar DoCoS-doelman Coen Offerman hield in deze fase zijn ploeg met enkele goede reddingen bekwaam overeind. Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel echter aan na een kwartiertje spelen aan de andere kant. Qendrim Gashi onderschepte de bal op de helft van de tegenstander en aarzelde geen moment toen hij de Berkel-keeper te ver voor van zijn doel zag staan. De aanvaller nam de bal direct op de slof en zag  het leder op fraaie wijze in het doel ploffen: 0-1. Het fysiek sterkere Berkel zocht hierna met lange ballen haar lange voorwaartsen, maar veel gevaar leverde dit nog niet op.

Na rust was het technisch bekwamere DoCoS de betere ploeg en de 0-2 was dan ook een logisch gevolg van het spelbeeld. Rowin Peet zette goed door aan de linkerkant en wist Gashi te bereiken, die opnieuw het Berkelse doelnet vond :0-2. Niet veel later leek Chris van Empel voor de beslissende 0-3 te gaan zorgen, maar zijn doelpunt vond geen genade in de ogen van de arbiter. Toen vlak hierna Berkel-spits Buitenhuis voor de aansluitingstreffer zorgde, was het nog even billen knijpen voor de Leidenaren maar Offerman toonde zich een prima goalie en wist met een goede save de gelijkmaker te voorkomen. Zo eindigde de wedstrijd in een verdiende 1-2 zege voor de Leidse ploeg.

Gashi mocht zich na afloop van de wedstrijd tot Man of the Match kronen. De oud-speler van o.a. GHC, Voorschoten’97 en Helmond Sport had met zijn doelpunten een belangrijk aandeel in de Leidse zege. Gashi, bezig aan zijn tweede seizoen in de Mors:,, De trainer had mij vandaag als hangende rechtsbuiten geposteerd. Je kan inderdaad  zeggen dat zijn keuze goed heeft uitgepakt, maar uiteindelijk zie ik dit vooral als een overwinning van het collectief. We hebben dit seizoen een aantal goede, jonge spelers erbij  en ook zij hebben het prima gedaan. Er zit voldoende voetballend potentieel in deze ploeg en als die geblesseerde jongens straks ook terugkomen, dan hebben we gewoon een goede selectie voor de tweede klasse’’, aldus de aanvaller tot besluit.

Berkel – DoCoS 1-2 (0-1). 15. Gashi 0-1, 68. Gashi 0-2, 75. Buitenhuis 1-2.

Opstelling DoCoS: Offerman, Van Voorthuijzen, Amine, Poelsma, Peet (90.Van der Leek), Jouby, Victory, Gashi (71. Floyd de Ridder), Groen, Klein , Elkerbout (69. Van Empel).