Districtsbeker, groep 1, poule 15- Kagia heeft de hoop op het bereiken van de volgende ronde nog niet laten varen. De Lisserbroekers wonnen op eigen terrein van Teylingen (2-0) en profiteerden zo van de misstap van Hillegom op bezoek bij Aalsmeer, dat de poule aanvoert nu.

Kagia en Teylingen spelen vaak tegen elkaar, maar dan wel altijd in bekerduels of oefenwedstrijden. Een kleine maand terug troffen de ploegen van Rene Ras en Martijn Lagendijk elkaar ook al en toen rolde er een zelfde score uit. De 2-0 stand nu was halverwege al bereikt. Na achttien minuten spelen mocht Rens Lamboo aanleggen vanaf elf meter en de middenvelder faalde niet. Na andermaal een ‘weggever’ van Sassenheimse kant verdubbelde Tijs van der Schinkel de score, waarbij zijn inzet onderweg nog werd aangeraakt.

Lagendijk was allerminst tevreden over het spel van zijn ploeg. De oefenmeester was niet te spreken over het verplaatsen van het spel, de dromerigheid van zijn ploeg en het gegeven dat Kagia op het paard werd getild. ,,Op die twee goals na gaven we verder weinig weg, maar we bleken ook niet in staat om een kans te creëren. We deden het niet goed voor de rust. Daarna pakten we het wat beter aan.”

Kagia kreeg het inderdaad niet voor elkaar om buitenom de doelpunten veel gevaar te stichten, maar kwam geen enkele keer in de problemen. Aron Wijsman kreeg zelden wat te doen en dat was na de rust niet anders. Zijn defensie toonde zich degelijk.

Wel kon Teylingen de thuisploeg vaker op de eigen helft vastzetten, maar het ontbrak aan vernuft en creativiteit om de tweedeklasser op zaterdag pijn te doen. Uiteindelijk kwamen er wel kansen aan de overkant. Zo bood Van der Schinkel, die goed het overzicht behield, Timo Sluymer een kans. De inzet van de middenvelder werd vlak voor de doellijn in de kiem gesmoord. Even later rukte Ajay Malhi op en daardoor werd Van der Schinkel in stelling gebracht. De aanvaller nam de bal op fraaie wijze uit de lucht, maar Davey Braggaar had er goed het oog in.

Ook de laatste kans was voor de oranje-witten. Jongeling Melvin van der Meer omspeelde de doelman, maar ontbeerde kracht om de 3-0 binnen te schuiven. Al met al bleef Kagia eenvoudig overeind en zal Lagendijk nog flinke stappen moeten maken met zijn ploeg om niet weer een lastig seizoen te gaan doormaken.

Tegenvaller voor Ras en de zijnen was een bovenbeenblessure voor spelbepaler Lamboo. De vormgever heeft nog twee weken om weer fit te geraken want dan komt UVS op bezoek in competitieverband. Bij de bespelers van de Kikkerbeetstraat is het aangenaam om te zien dat veel jeugdige spelers aan de deur kloppen. Ofwel al een plaatsje in de basis lijken te hebben afgedwongen. De selectie is breder geworden en dat is in 2C op zaterdag geen overbodige luxe. Ander prettig nieuws is dat Ras weer kan beschikken over routinier Pascal Timmermans die geruime tijd geblesseerd moest toekijken na een opgelopen blessure in de kampioenswedstrijd van anderhalf (!) jaar terug.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Timmermans, Van der Star, Lobbezoo, Malhi, Sneekes, Lamboo, Sluymer, Imanse, Van Dijken, Van der Schinkel.

Basisopstelling Teylingen: Braggaar, Heemskerk, Van den Nouland, Van der Heijden, Dofferhoff, Hoogkamer, Van Wijk, Rodenburg, Gorter, Zwetsloot, Zonneveld.