HomeBekerRené Ras: ,,Slordigheden moeten eruit bij Kagia"

René Ras: ,,Slordigheden moeten eruit bij Kagia”

-

Districtsbeker- Kagia heeft het niet kunnen bolwerken tegen Hillegom (3-1). De tweedeklasser op zaterdag speelde zeker niet beroerd, maar de promovendus naar de eerste klasse op zondag (onder meer tegenstander van ROAC) kwam toch bovendrijven.

Al na vier minuten was het raak voor de gastheer. Een vrije trap werd op fraaie wijze binnen gewerkt en zo konden de Kagianen meteen in de achtervolging. Rens Lamboo had al snel een antwoord in huis, maar zijn inzet was een prooi voor de doelman van de thuisclub. Vervolgens had de middenvelder een assist in huis voor Luca Dijken, maar de aanvaller kreeg de 1-1 niet op het scorebord. Een inzet van Glenn Lobbezoo werd kort daarop van de doellijn afgehaald. Kort voor rust leek de 2-0 te vallen, maar de spits van Hillegom faalde. Al met al een onderhoudende eerste helft.

Kort na de pauze, alweer in de vierde minuut, werd het probleem groter voor Kagia. Een schot van afstand was Sander Hoogervorst te machtig. Weer zes minuten later werd duidelijk wie de wedstrijd zou winnen. De 3-0 zorgde er evenwel niet voor dat de oranjehemden er de brui aan gaven en daardoor kon Tijs van der Schinkel, op aangeven van Timo Sluijmer, de marge verkleinen. Jesper Imanse, in de tweede helft gebracht, kreeg nog een kans op de 3-2, maar ook Hillegom mikte een keer op de paal. In de uitslag kwam geen verandering meer.

Kagia trainer Ras: ,,Deze pot paste perfect in onze oefenperiode. Ik ben redelijk tevreden over ons vertoonde spel en dit was een leuke tegenstander om te treffen. Ik vind wel dat we in de tweede fase van de eerste helft hadden moeten scoren. Daarin deden we onszelf tekort. Ik heb zonder meer goede dingen gezien, maar het was wel te vaak te slordig en dat was ook al het geval in eerdere oefenpotten. Dat zal er wel uit moeten, want die onnauwkeurig maakt ook dat er kansen verloren gaan. Fysiek staan we er goed voor, maar het finetunen zal nog wel doorlopen tot aan de competitie.”

Basisopstelling Kagia: Hoogervorst, Malhi, Star, Lobbezoo, Timmermans, Lamboo, Sluijmer, Smeekes, De Graaf, Dijken, Van der Schinkel.