Districtsbeker, groep 1, poule 1- In de Bloemerd kreeg het duel tussen RCL en Foreholte geen winnaar (2-2). Door dit resultaat moeten de Leiderdorpers volgende week winnen om de eerste ronde eventueel te kunnen overleven. Een zege op bezoek bij eersteklasser Valken’68 zou echter een verrassende zijn.

RCL leek met een 2-1 voorsprong binnen, maar in de ruim bemeten extra tijd kwamen de Voorhouters alsnog op gelijke hoogte. Volgens goalie Andrew Bontje, die enkel in de eerste helft keepte, verdiende de thuisploeg meer. ,,We hadden deze pot moeten winnen. Het is altijd zuur wanneer je zo’n late treffer om je oren krijgt. Al met al hebben we hele leuke dingen laten zien en ik ben van mening dat de stijgende lijn gevonden is. Eerder liep het stroef, maar vanaf FC Boshuizen uit gaat het beter. Vergeet ook niet dat de samenstelling op diverse plaatsen gewijzigd is ten opzichte van vorig seizoen. Dat vergt tijd. Het is in elk geval een prima zaak dat Hein van Heek voor de groep staat. Hij neemt een dosis ervaring mee en is duidelijk naar zijn spelers. Daar houd ik wel van. Het is geen trainer die een ingeslagen weg weer snel achter zich laat. Hij gunt ons de tijd en het begint zichtbaar te worden dat we daar als ploeg mee om kunnen gaan.”

RCL opende de score via Roy Weenink en kreeg wel meer kansen voor de pauze. Bontje zelf moest zich ook eenmaal onderscheiden en kreeg een keer de hulp van Jesper van Overloop, die redding bracht op de doellijn. Na de pauze duurde het lang voordat de derde treffer van de middag werd aangetekend. Na een vlotte combinatie rondde Youri de Boer af. Balverlies op het middenveld leverde een laatste aanvalsopzet op van de ploeg van Frank Bloemheuvel- geen onbekende bij de Racing Club- en de gelijkmaker.

Bontje: ,,Het elftal dat er nu stond vanaf het begin maakt een grote kans om te gaan spelen in competitieverband. We misten enkel Nick van Bemmel nog en ik verwacht dat hij straks centraal achterin komt te spelen. Het stond nu in elk geval beter dan weken terug en dat geeft hoop op een leuk seizoen. Voor mij is dat ook het belangrijkste, los van de positie die we straks gaan innemen op de ranglijst. We zullen niet in de top meespelen, maar moeten onze potjes kunnen gaan winnen. Voor mij is het belangrijkste echter dat ik het naar mijn zin heb na wat moeizame jaren op de club. Ik ben niet meer de jongste en vind ook andere dingen belangrijk in het leven. Maar zo’n wedstrijd als vandaag, ook al win je niet, smaakt voor mij naar meer.”

Scoreverloop: Weenink 1-0, Arroyo 1-1, De Boer 2-1, Berg 2-2.

Basisopstelling RCL: Bontje, De Kroon, Van Overloop, Brasker, De la Mar, Weenink, Verdel, Overduin, Bormans, Barokzay, Sinteur.