HomeTweede klasseRCLRCL glijdt uit bij Van Nispen

RCL glijdt uit bij Van Nispen

-

Tweede klasse C (zaterdag)-Op het moment dat dinsdagavond de inhaalwedstrijd Van Nispen – RCL op het punt stond van beginnen, barstte in De Zilk een hevige regenbui los en het toch al gladde kunstgras van de gastheren veranderde daardoor in een veredelde glijbaan. De Leiderdorpers, afgelopen zaterdag nog zegevierend over het sterke DSO, leken de meeste moeite te hebben met de glibberige ondergrond en gingen uiteindelijk met 2-1 onderuit tegen de Noordwijkse vriendenploeg.

De RCL-getrouwen, die niet bij de wedstrijd aanwezig mochten zijn, zullen achteraf niet rouwig zijn geweest over hun afwezigheid. Naast de erbarmelijke weersomstandigheden in het bollendorp was ook het spel van hun favorieten ver onder de maat.

Al vroeg in de wedstrijd trok Van Nispen zich terug op eigen helft en liet de rood-witten het spel maken, maar de Leiderdorpers hadden grote moeite om openingen te vinden in de Zilkse defensie. De gastheren mikten vooral op uitvallen middels de grote, sterke spits Ivo van der Vlugt en daar had de RCL-verdediging, die deze competitie nog geen tegendoelpunt had hoeven toe te staan, de grootste moeite mee.

Na een lange bal van Rick van der Vlugt, kon broer Ivo alleen op RCL-doelman Andrew Bontje afstormen. De aanvaller bleef oog in oog met de goalie koelbloedig en wipte de bal in het Leiderdorpse doel (1-0). RCL ging hierna op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een doelpoging van Robin Brasker kwamen de Bloemerd-bewoners niet. De onverwachte gelijkmaker viel vlak voor rust toch. Tommy Sinteur toonde zich alert bij een diepe bal en lobde de bal beheerst over Van Nispen-keeper Sven van Hensbergen (1-1).

Na rust ging RCL, met Roy Weenink in de ploeg voor Sem Overduin, op jacht naar de voorsprong, maar de treffer viel aan de andere kant.  RCL- keeper Bontje, tegen DSO zowat in zijn eentje verantwoordelijk voor de Leiderdorpse zege, kreeg na een hoekschop de bal niet onder controle, waarna Sven de Ridder de bal binnen frommelde (2-1).

De bezoekers gingen hierna driftig op zoek naar de gelijkmaker, maar deden dat zonder veel overleg. RCL testte nog wel eenmaal het aluminium boven Van Hensbergen, maar de Van Nispen-sluitpost hoefde verder nauwelijks handelend op te treden. Al met al een teleurstellende avond voor de Leiderdorpers, die de verwachtingen na de goede prestatie tegen DSO niet waar konden maken. De mannen van Hein van Heek krijgen zaterdag kans op revanche, dan gaan de Bloemerd-bewoners op bezoek bij Soccer Boys. RCL heeft nu drie punten uit twee duels en de geel-roden vergaarden zes punten uit drie wedstrijden tot dusverre.

Opstelling RCL: Bontje, De Kroon (80. Chaigneau), Van Overloop, R. Brasker, De la Mar, Verdel, Vijlbrief (70 . Bormans)  Overduin (46. Weenink), Barokzay, Van Bemmel, Sinteur.

Van Nispen – RCL 2-1 (1-1). 27. Van der Vlugt 1-0,  44. Tisseur 1-1, 70. De Ridder 2-1.