dinsdag, april 23, 2024
HomeRCLInterviews RCLRCL glijdt verder weg en moet nadrukkelijk op gaan staan

RCL glijdt verder weg en moet nadrukkelijk op gaan staan

-

Tweede klasse C (zaterdag)- RCL leed de derde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden en zakte op de ranglijst weg naar de elfde positie. Dat zou na zesentwintig wedstrijden lijfsbehoud betekenen, maar de Leiderdorpers mogen zich absoluut nog niet veilig wanen. Op bezoek bij Te Werve werd met 4-2 verloren en volgens trainer Faizel Soekhai speelden zijn spelers zonder uitzondering ondermaats. De Rijswijkers passeerden de Leiderdorpers en hebben nu twee punten meer op de teller staan.

RCL is druk doende om de selectie voor volgend seizoen rond te krijgen en lijkt daarbij goed op weg. De geluiden daarover in de Bloemerd zijn positief, maar de aandacht zal zo zoetjes aan toch weer verlegd moeten worden naar de huidige competitie. De Racing Club presteert al een tijdje vrij pover en de voorsprong op de gevarenzone is er nog wel, maar de komende weken lijken cruciaal te worden tegen opponenten die in de buurt staan. Het slotstuk van de competitie is loodzwaar te noemen en dus moet de wekker ondertussen afgaan bij de roodwitten.

De trainer die na dit seizoen Leiderdorp achter zich laat aan het woord na de tamelijk kansloze nederlaag tegen de ploeg van Huib van Oostrom Soede. ,,Onze start was ronduit zwak en we riepen het onheil over onszelf af. We zaten er niet kort genoeg op en kregen in de beginfase al waarschuwingen. Wanneer je het dan niet oppakt, vraag je om ellende en die kwam er ook. De 1-0 hing in de lucht en viel. Gelukkig kwamen we nog wel snel op gelijke hoogte via Kai Vijlbrief na goed voorbereidend werk van Roy Weenink, maar daarna werd het weer slordig en werden veelal de verkeerde keuzes gemaakt. Vervolgens krijg je twee draaien om de oren, maar dat hadden er ook nog vier kunnen zijn voor de rust.”

Met een 3-1 achterstand zag het er beroerd uit voor de gasten, maar een veel betere tweede helft had nog soelaas kunnen bieden om alweer de negende competitienederlaag te voorkomen. Soekhai: ,,Het werd wel iets beter, maar het was niet goed genoeg. Kennelijk waren we niet klaar om hier een goed resultaat te halen en dat is jammerlijk en pijnlijk. Na de 4-1 was het wel gespeeld, hoewel Thom Wijnalda de marge in de slotfase nog wel kon verkleinen. Het duel was echter al gespeeld en zo mag ik spreken van een teleurstellende middag. Ik heb niet het idee dat het met vertrouwen te maken heeft bij de spelersgroep. Ook krijg ik geen klachten binnen over de samenwerking of speelwijze dus we moeten het probleem op andere fronten zoeken. In elk geval moet je een wedstrijd scherp beginnen en dat lieten we na en dat is eerder al gebeurd. We zullen keihard moeten blijven trainen en vooral de komende weken onze punten moeten gaan pakken. Weliswaar verloren Van Nispen en Kagia ook maar als we zelf ook blijven verliezen, kunnen we echt in serieus zwaar weer terecht komen. Het zal snel anders moeten.”

Basisopstelling RCL: Bontje, Devilee, Verdel, Slottje, De Kroon, Overduin, Van Bemmel, Weenink, Vijlbrief, Wijnalda, Rietbroek.

Foto: met dank aan Aad van der Knaap, haaglandenvoetbal.nl

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read