vrijdag, maart 29, 2024
HomeTweede klasseRCLTies de Ruijsscher naar RCL, club zoekt nieuwe hoofdtrainer JO9/JO8

Ties de Ruijsscher naar RCL, club zoekt nieuwe hoofdtrainer JO9/JO8

-

Na jarenlang Hoofd Jeugdopleidingen te zijn geweest bij UVS gaat Ties de Ruijsscher nu de uitdaging aan in deze rol bij RCL. De Ruijsscher wordt direct verantwoordelijk voor de selectie elftallen van de JO8-1&JO8-2 tot de JO17-1 en zal ook de eindverantwoordelijkheid dragen over de niet-selectie elftallen, die in eerste instantie aangestuurd worden door de jeugdcoördinatoren.

Bij RCL gaat De Ruijsscher de club helpen hun lange termijn visie te bepalen en te coördineren. Zelf ziet hij veel potentie in de club: ,,Er is mij de kans geboden om bij te dragen aan de lange termijn visie van de club. Zelf zie ik dat als een nieuwe uitdaging om mijn ervaring en kennis te delen met een nieuwe club en daar samen iets moois van te maken op de lange termijn. Ik zal in eerste instantie mijn bijdrage willen leveren aan de hoofddoelen en visie van de club, om vervolgens daarin de juiste structuren aan te brengen. Het doel hierbij is om voetbalpotentie te ontdekken en te begeleiden, van begin tot eind bij ieder type speler, opdat iedere speler net iets meer uit zichzelf haalt en het voetbal op die manier naar een hoger niveau tilt. Ook heeft RCL fantastische faciliteiten om de spelers al het beste te kunnen bieden.”

De Ruijsscher zal zich in praktijk ook richten op de inhoud en manier van trainen. Immers, als de trainers het beste uit zichzelf halen, motiveert dat de spelers hetzelfde te doen. Verder is persoonlijke begeleiding van trainers en spelers ook een belangrijk punt: hoe motiveer je spelers, hoe ga je gesprekken aan met ouders/spelers, hoe kan je spelers beter maken, hoe ga je om met teleurstellingen? De Ruijsscher zal in die zin een coachende rol aannemen naar alle partijen, hieronder vallen bijvoorbeeld ook ouderavonden en trainer bijeenkomsten.

De nieuwe HJO is zelf zo goed als opgegroeid bij UVS. Zijn vader was daar voorzitter en zijn moeder stond er ieder weekend achter de bar. Het voetbalbloed zit hem in zijn aderen en zijn positieve inzet heeft hem jaren geleden tot Hoofd Jeugdopleidingen gemaakt. Ook is hij eigenaar van de Soccer Academy, een voetbalschool voor jongens en meisjes van 5 tot 13 jaar, die een aanvulling is op de reguliere trainingen en een startpunt voor de zeer jonge garde om het voetbal op een vrijblijvende en persoonlijke manier te leren kennen. Hij woont samen in (binnenkort) Zoeterwoude en heeft twee kinderen in de leeftijd van 10 en 12 jaar. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij het Facilitair Bedrijf van Defensie. In augustus valt het startsein.

Nieuwe Hoofdtrainer JO9/JO8

RCL is voor het seizoen 2020-2021 op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor de talentvolle leeftijden onder 8 tot met onder 9 jaar, die in principe in de hoogste klasse (hoofdklasse) gaan spelen.

Wil jij onderdeel zijn van de nieuwe ontwikkelingen die gaande zijn bij de vereniging RCL? Wil jij jeugdspelers nog meer mogelijkheden bieden zodat elke speler zich op zijn niveau kan ontwikkelen. Misschien is deze functie dan wat voor jou!

Functie inhoud Hoofdtrainer selectie JO8 en JO9:

– Je geeft training aan de talentvolle spelers van de JO8-1&2 en JO9-1&2 met hulp van leiders/stagelopers/ouders.
– De hoofdtrainer zet alle oefeningen uit en kijkt precies waar de leeftijdsgenootjes behoefte aan hebben.
– Je geeft daar waar nodig uitleg/assistentie bij oefeningen
– Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de spelers en ouders.
– Je bent mede verantwoordelijk voor het evt. doorschuiven van spelers dit i.s.m. de JC en HJO
– Oog heeft voor de doorstroming van niet selectie spelers
– Meedenkt wat betreft de samenstelling van teams dit iom de JC en HJO

Ben jij een enthousiaste, ambitieuze, maar ook leergierige trainer (m/v)? Heb jij al enkele jaren aantoonbare ervaring als trainer? Heb jij zin om ons team te komen versterken? Dan maken wij heel graag een afspraak met je. Wij bieden een mooie accommodatie, goed materiaal, een gezellige vereniging en een passende vergoeding.

Voor vragen kunt u mij bellen/e-mailen: 0624995485, tiesderuijsscher@hotmail.com (Hoofd Jeugd Opleiding RCL)

Rob Engelse

Bestuurslid Voetbalzaken RCL

Must Read