donderdag, april 25, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse (1 en 2 februari)

Voorbeschouwing tweede klasse (1 en 2 februari)

-

Zaterdag 1 februari

Kagia-Soccer Boys

Het ging aanvankelijk allemaal crescendo met Kagia in de tweede klasse. Met fris, aanvallend voetbal verraste Kagia menig tegenstander. Inmiddels is daar danig de klad ingekomen: de laatste zege dateert alweer van 23 november. Geen wonder dat de Lisserbroekers inmiddels op de twaalfde stek zijn beland. Hoogste tijd voor een kentering wil men niet om degradatie gaan voetballen. Soccer Boys is echter geen slechte ploeg, maar lijken eveneens pas op de plaats te maken na een sterke start. De Boys hebben in de strijd om de tweede periode slechts een puntje meer gehaald dan de thuisploeg. Beide clubs hopen logischerwijs het negatieve tij te keren. Voorzichtigheid troef zaterdag in Lisserbroek of juist de aanval zoeken om de drie punten binnen te slepen?

RCL-Van Nispen

Keek RCL in de herfst nog omhoog om aansluiting bij de subtop te krijgen, nu wordt er meer over de schouder achterom geloerd. De streep waaronder men nacompetitie moet spelen om lijfsbehoud is niet zo gek ver weg meer. Hoogste tijd voor een zege, liefst op een concurrent. Van Nispen valt momenteel in die categorie. Winst zet de bezoekers op acht punten en dat is voorlopig een goede marge met de ploeg die de dertiende plaats inneemt. Zowel RCL als Van Nispen verloor de laatste drie wedstrijden. De Leiderdorpers speelden vorige week lange tijd goed tegen koploper (DSO), maar ging toch met 2-0 ten onder. Dat het geen briljante doelpunten waren doet amper ter zake. RCL bleef droog staan. Doelpunten maken gaat RCL de laatste tijd moeilijk af. Tegenstander Van Nispen heeft samen met DoCoS echter de meeste tegengoals moeten incasseren en mogelijk vormt dat een inspiratiebron voor iemand als Thom Wijnalda.

Valken’68-HVC’10

De Valken-trein dendert immer voort. Vijf zeges op rij vormen een fraai affiche aan de vooravond van de match tegen HVC’10. De mannen van Alan Campfens dienen echter danig op hun hoede te zijn: geen ploeg in de tweede klasse C scoorde zoveel keer als de tegenstander uit Hoek van Holland: 35 keer. Valken’68 staat fier bovenaan in de tweede periode en heeft dus iets om voor te strijden. Maar er is meer: koploper DSO staat slechts op twee puntjes en laat deze club nu over twee weken op visite komen. Het is dus cruciaal dat Valken deze week en volgende week tegen Van Nispen geen punten laat liggen. Gezien de vorm van de thuisploeg lijken twee zeges voor de hand te liggen. Als voetbal echter zo voorspelbaar was waren wedkantoren overbodig. Voor de Valkenburgers is het te hopen dat een stunt van de bezoekers uitblijft.

DoCoS-UVS

Wordt elders apart voorbeschouwd als Krakerrr van de Week.

Zondag 2 februari

ASC-Hillegom

De brigade van Mo Bougrine boekte vorige week een knappe zege op DOSR en vindt zichzelf nu terug op de zevende stek. Of de roodzwarten ietwat boven hun stand leven zal blijken als kampioenskandidaat nummer een op bezoek komt. Het laatste puntverlies dateert van Hillegom alweer van 3 november 2019 en dat is vanzelfsprekend een teken aan de wand. De bloedvorm van keeper Vaggelis Vidiadakis zal met een week geprolongeerd moeten worden om de doelpuntenmachine, dat Hillegom is, 49 keer raak in dertien wedstrijden, in toom te houden. De Hillegommers scoorden in elke wedstrijd minimaal een keer en dat is knap. Welk strijdplan gaat Bougrine uit zijn hoge hoed toveren? Zijn spelers zullen op de toppen van hun kunnen moeten spelen om een goed resultaat te kunnen behalen.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read