Tweede klasse C, zaterdag 7 maart

DoCoS – Wateringse Veld/Kranenburg

Bij DoCoS beginnen ze er een beetje wanhopig van te worden. Ook in de laatste wedstrijd bij titelkandidaat SVC ’08 ging het in de slotfase weer mis voor de Leidenaren. Lange tijd leken de Morsbewoners op weg naar een verdienstelijk 1-1 gelijkspel bij de Wassenaarse Hagenezen, maar een van richting veranderd schot, diep in blessuretijd, was DoCoS-doelman Joris van Harmelen uiteindelijk toch te machtig. Alhoewel er nog tien wedstrijden moeten worden gespeeld, kan er gerust worden gesteld dat de komende thuiswedstrijd tegen Wateringse Veld/ Kranenburg een ‘must-win game’ is voor de mannen van Dennis Olman. Na de verrassende eerste periodewinst is Wateringse Veld/Kranenburg overigens het spoor volledig bijster. De laatste zeven wedstrijden op rij werden verloren en trainer Ricky van den Bergh diende na de ontluisterende 12-0 nederlaag bij Berkel zijn ontslag in. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 3-0 zege voor Wateringse Veld Kranenburg, maar destijds lagen de krachtsverhoudingen anders.

Westlandia – Valken ’68

Valken ’68 pakte tien wedstrijden voor het einde van de competitie de koppositie en dus zijn nu de Duyrak-bewoners de te kloppen ploeg. De verse lijstaanvoerder vertrekt komend weekend naar het Westland, alwaar middenmotor Westlandia wacht. De Westlanders, vorig jaar nog uitkomend in de eerste klasse, laten zich dit seizoen kennen als een onberekenbare tegenstander. Knappe zeges worden afgewisseld met opmerkelijke nederlagen. Valken ’68 kan inmiddels bogen op een zeer fraaie winstserie, tegen DSO werd alweer de achtste overwinning in successie behaald. De heenwedstrijd tussen beide teams eindigde in een 1-0 overwinning voor de mannen van Alan Campfens. En niet onbelangrijk; pakken de rood-gelen minimaal een punt dan is de tweede periodetitel binnen!

Te Werve – RCL

RCL kwam afgelopen week met opvallend transfernieuws. De Leiderdorpers maakten bekend een opvolger te hebben gevonden voor de, aan het eind van dit seizoen, vertrekkende spits en topscorer Thom Wijnalda. Daan van der Zwaan, momenteel uitkomend voor UVS, moet de nieuwe aanvalsleider gaan worden in de formatie van komend trainer Hein van Heek. De Bloemerd-bewoners kennen dit jaar tot nu toe opnieuw een flets seizoen, rechtstreekse handhaving zal het doel zijn waar de Soekhai-formatie in het resterende gedeelte van de competitie op gaat mikken. Komende zaterdag gaat RCL op bezoek bij Te Werve, dat ook vlak boven de rode streep staat. De heenwedstrijd in Leiderdorp tussen beide teams eindigde in een 1-1 gelijkspel.

UVS – Kagia

In de Kikkerpolder staat zaterdag een heuse ‘LAV-derby’ op het programma, UVS ontvangt dan het Lisserbroekse Kagia. Beide teams mochten overigens recent een bekersuccesje noteren. Kagia schakelde in een doelpuntrijk treffen FC Rijnvogels 2 (6-5) uit voor de Rabobank LAV Cup en plaatsten zich daardoor bij de laatste acht, terwijl de blauwwitten het afgelopen weekend na strafschoppen te sterk waren voor eersteklasser RVVH en zich daarmee verzekerden van een plaats bij de laatste zestien van het KNVB (West 2) bekertoernooi. Beide teams kunnen de punten goed gebruiken: UVS, om het gat met koploper Valken ’68 niet verder te laten oplopen en Kagia, om uit de gevarenzone te geraken. Het eerste treffen tussen beide clubs eerder dit seizoen in Lisserbroek eindigde in een 0-1 zege voor de Leidenaren. Bart van der Weijden was aan de Kikkerbeetstraat de gevierde man bij de Leidenaren.

2e klasse C, zondag 8 maart

Wilhelmus -ASC

ASC verloor afgelopen weekend vrij kansloos met 3-0 bij Laakkwartier. De Oegstgeestenaren daalden door dit resultaat naar plek 9 en blijven in de buurt van de degradatiezone. De rood-zwarten verliezen overigens komend seizoen topscorer Ali Barokzay aan RCL. Barokzay kwam al eerder uit voor de Leiderdorpers. ASC vertrekt komend weekend naar Voorburg om daar de strijd aan te gaan met Wilhelmus. Wilhelmus won afgelopen zondag met 4-3 van Concordia en staat op plek 7, met een voorsprong van 5 punten (en een wedstrijd meer gespeeld) op de formatie van Mo Bougrine. De heenwedstrijd in Oegstgeest eindigde, in twee etappes, in een 1-2 overwinning voor de Voorburgers.