Voorbeschouwing tweede klasse C

Zaterdag 25 januari

Soccer Boys-Valken’68

De Valkenburgers gingen als tweede de winterstop in. Door een even fraaie als gedenkwaardige zege op SVC’08 pal voor de winterstop, de mannen van Alan Campfens eindigden het treffen met slechts negen spelers, werd een fraaie serie afgerond in 2019. In de laatste zes wedstrijden werden immers zestien punten bij elkaar verdiend. De laatste nederlaag werd geleden op bezoek bij DSO op 26 oktober. Dat is ook de ploeg die nog meer punten veroverde tot nu dan de geelroden.Tegenstander Soccer Boys doet het ook niet verkeerd met een voorlsnog vijfde plaats. Opmerkelijk is wel dat de Bleiswijkers vooral op vreemde bodem goed voor de dag komen. Thuis is het moyenne slechts 1 op 1. Valken’68 presteert op verplaatsing prima. In zes ontmoetingen werden al tien punten bij elkaar gevoetbald. De achterstand op DSO bedraagt maar twee punten dus de brigade van Campfens zal de goede serie van ’19 graag weer oppakken.

UVS-Te Werve

De Leidse tweedeklasser start met een thuiswedstrijd tegen Te Werve. Het vorige jaar werd afgesloten met een klinkende zege op Westlandia en daarmee werd de nare smaak weggespoeld van de zwakke vertoning tegen DSO. De blauwwitten hadden al enige tijd moeite met scoren, maar in het Westland liep de doelpuntenmachine al beter. In de winterstop werden goede resultaten afgeleverd. Zo werd hoofdklasser Rijsoord ruim verslagen, moest de Zaterdagtak van VVSb eraan geloven en eersteklasser Die Haghe kwam ook niet voorbij aan de nummer drie van 2C (0-0). UVS lijkt afscheid te hebben genomen van een dipje en wil vol mee gaan in de titelstrijd. Te Werve is een ploeg met grillige resultaten, maar in de Kikkerpolder zouden de Rijswijkers het vuur aan de schenen gelegd moeten kunnen worden. De ploeg van Huib van Oostrom Soede heeft niet voor niets de helft van het aantal punten van de titelkandidaat. Statistieken zijn echter niet altijd alleszeggend en van onderschatting willen de mannen van Patrick van Dullemen niets weten uiteraard. Vorig seizoen werd het overigens 2-0 in Leids voordeel.

DSO- RCL

De Racing Club kan aan de bak. Niet alleen gezien het gegeven dat slechts de tiende plaats wordt ingenomen, maar ook omdat DSO komende zaterdag de gastheer is van de Leiderdorpers. De koploper won acht keer en speelde vier keer gelijk en leed nog gen nederlaag. Het mag dus duidelijk zijn dat RCL een zware middag tegemoet gaat. Vorig seizoen kreeg de ploeg van Faizel Soekhai met 4-0 geen poot aan de grond. Thuis werd de formatie uit Zoetermeer wel op 0-0 gehouden. RCL wil zich zo snel mogeijk wegspelen van de onderkant van de ranglijst, maar het programma van de komende weken is zeker niet licht te noemen. Toch lieten de roodwitten dit seizoen af en toe zien best wel een balletje te kunnen trappen en wellicht heeft de onderbreking het team uit de Bloemerd goed gedaan. Tegen ROAC werd afgelopen weekend geoefend. Beide ploegen kwamen niet tot scoren. Verder kwam het grootste nieuws van het trainersfront, want tijdens de winterstop kwam het bestuur er uit met Leiderdorper Hein van Heek als opvolger van Soekhai.

Westlandia- Kagia

Natuurlijk is elk duel van belang, maar Kagia start direct met en tamelijk sleutelduel. Westlandia heeft tot dusverre vijf punten meer en bij winst kan het gaatje dus grotendeels gedicht worden. Bij een verliespartij komt de ploeg van René Ras nadrukkelijker in de degradatiegevaar. De huidige twaalfde plaats zou straks betekenen dat er nacompetitie gespeeld moet worden. Na de botsing op sportpark Hoge Bomen zit de helft van de competitie er pas op dus in die zin is er nog geen reden voor of sprake van paniek. De Kagianen speelden afgelopen zaterdag voor de Rabobank LAV Cup en de wedstrijd tegen Ter Leede 2 werd keurig met 3-0 gewonnen. Ook het trainingskamp mocht er weer zijn en het lijkt erop dat de gewezen derdeklasser klaar is de tweede seizoenshelft. Weliswaar werden de nodige wedstrijden verloren voor de winterstop, maar vaak was dat pas omdat Kagia in de slotfase moest capituleren. Dus even langer volhouden of zelf het karwei eerder klaren en de oranjehemden mogen ook volgend seizoen uitkomen in deze klasse. Een geniepige zege zou ook wel eens aangenaam zijn..

HVC’10- DoCoS

Over de eerste reeks van twaalf wedstrijden is veel gezegd. DoCoS kwam vaak tekort en de stevige laatste plaats kan niet anders dan begrijpelijk worden genoemd. Niet in de laatste plaats vanwege de blessures die de ploeg van Dennis Olman teisterden. Ondertussen heeft de trainer weer wat meer smaken aan boord en de resultaten zullen nu dan ook moeten komen om niet verder terecht te komen in het drijfzand van de tweede klasse C. HVC’10 is een wisselvallige ploeg, maar werkte zich in de slotfase van 219 wel op naar de middenmoot. Zo werd onder meer RCL, in twee delen (in eerste instantie gestaakt vanwege het barre weer), ruim geklopt en daarin lieten de Hoek van Hollanders zien dat er weldegelijk potentie in het elftal zit. De laatste ontmoeting in de badplaats eindigde in een 2-1 zege voor de blauwzwarten. Nu maar weer eens huiswaarts keren met een driepunter en vertrouwen tanken? Overigens kreeg de nummer 14 afgelopen zaterdag geen schijn van kans in en oefenwedstrijd tegen eersteklasser Forum Sport (4-0).

Tweede klasse C

Zondag 26 januari

DOSR-ASC

Onze regioclubs in deze klasse kunnen doorgaans nog niet overtuigen. Foreholte staat het hoogste genoteerd, maar kende vooral en goede start. ASC staat laag in de middenmoot en blijft op dit moment Teylingen, Altior en DOSr voor, maar de verschillen zijn uitermate gering. De ploeg uit Oegstgeest had iets hoger kunnen staan, maar het inhaalduel tegen Wilhelmus, er stonden nog 45 minuten open nadat er eerder niet kon verder worden gespeeld na de eerste helft, werd niet omgedraaid in een meer positief resultaat. De Voorburgers wonnen met 1-2 en dat was niet onverdiend te noemen. ASC doet er goed aan zondag wel weer een driepunter te pakken om zodoende niet verder in het gedrang te komen van de ploegen die moeten gaan spelen tegen degradatie. DOSR wint dit seizoen echter ook zeker niet makkelijk. Zes keer werd gelijk gespeeld en er konden pas twee driepunters worden genoteerd. De andere duels gingen verloren voor de ploeg van Marcel Vondeling.