HomeUVSInterviews UVSLef UVS wordt beloond, Marvin Sloos met de schrik vrij

Lef UVS wordt beloond, Marvin Sloos met de schrik vrij

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Even leek het erop dat zaterdagmiddag Marvin Sloos de ongelukkigste Leidenaar van de Kikkerpolder zou gaan worden. De ervaren verdediger veroorzaakte tegen Te Werve vlak voor rust onnodig een strafschop en kreeg direct rood, maar een gedurfde tactische ingreep van het UVS-trainersduo Patrick van Dullemen en Henk Brandt zorgde ervoor dat Sloos na afloop toch met een glimlach de Leidse kleedkamer verliet. De thuisploeg, de gehele tweede helft spelend met tien man, trok in de eindfase door twee goals van invallers Tomas Tavilla en Isi Adima de wedstrijd alsnog naar zich toe (4-2).

In het eerste half uur van de wedstrijd kwamen de compact spelende bezoekers nauwelijks in de problemen. Slechts Thom de Vries en de sterk spelende Thijs de Roy van Zuydewijn zorgden voor wat Leidse speldenprikjes, hoewel Bart van der Weijden de paal had geraakt vanuit een moeilijke hoek in de beginfase. Na ruim 30 minuten was het toch raak voor de thuisploeg. Daan van der Zwaan kopte na een voorzet van Lars Verlaan de bal knap terug op Van der Weijden, die met een fraaie volley de bal tegen de Rijswijkse touwen knalde (1-0).

Vijf minuten later verdubbelde UVS de voorsprong. Van der Zwaan vond met een steekpass aan de linkerkant De Vries en hij bood de goed meegelopen Van der Weijden een nauwelijks te missen kans (2-0).

De bezoekers waren in de eerste helft nauwelijks voor het doel van UVS-keeper Niels van den Burg te vinden, totdat enkele seconden voor de rust een onbezonnen actie van Sloos de wedstrijd op zijn kop zette. De doorgaans betrouwbare routinier verspeelde vlak voor de neus van Van den Burg al pingelend de bal en in een poging zijn fout te herstellen raakte de Leidenaar de bal met de hand. Scheidsrechter Gieles was onverbiddelijk: een strafschop en rood voor Sloos. Kaz van Oosterom Soede, zoon van de trainer, trapte vanaf de stip binnen (2-1).

Met een man meer roken de technisch vaardige bezoekers in de tweede helft hun kans en al na tien minuten profiteerden de Rijswijkers van hun numerieke meerderheid. Sahin Kalkanoglu kreeg de bal op de rand zestien en liet Van der Burg met een strak schot kansloos (2-2). De aangeslagen thuisploeg wankelde maar een tactische wijziging van de UVS-bank, middenvelder William van Vliet werd teruggehaald naar de achterste linie, en twee aanvallende wissels, Adima en Tavilla voor Ruben Leugering en Axel Pison, gaf het Leidse tiental vleugels. Tavilla scoorde, op aangeven van Adima, al snel de 3-2, waarna Adima vijf minuten voor tijd Te Werve-keeper Veerman net iets te vlug af was en de 4-2 in het verlaten Rijswijkse doel kon lopen. Zo was het zaterdag dus uiteindelijk ‘eind goed, al goed’ in de Kikkerpolder.

Spits Daan van der Zwaan, voor rust belangrijk met een assist en een voorassist, werd door de rode kaart van Sloos door Van Dullemen in de pauze geofferd en kon derhalve in de tweede helft geen vervolg aan zijn sterke optreden geven. Van der Zwaan:,, Natuurlijk vind ik het jammer dat er in de rust uit moet, maar ik snap dat de trainer een keuze moet maken op het moment dat een verdediger rood krijgt . Er is niets aan de hand, staan een paar seconden voor rust met 2-0 voor en even later gaan we met 2-1 en tien man de kleedkamer in. Ja, dat is flink balen, maar de ploeg heeft het met tien man, zeker na de 2-2, uitstekend opgepakt. Lekker om het nieuwe jaar met winst te beginnen ’’, aldus de jonge aanvaller tot besluit.

UVS – Te Werve 4-2 (2-1). 30. Van der Weijden 1-0, 35. Van der Weijden 2-0, 45. Van Oosterom Soede 2-1, 54. Kalkanoglu 2-2, 67. Tavilla 3-2, 84. Adima 4-2. Scheidsrechter: Gieles.

Opstelling UVS: Van den Burg, Sloos, L.Verlaan, Pison (62. Tavilla), S. Verlaan, Leugering (62. Adima), Van der Weijden, De Roy van Zuydewijn, Van Vliet, De Vries, Van der Zwaan (46. Müller).