donderdag, april 18, 2024
HomeOverigOefenwedstrijdenUVS heeft geen kind aan Sporting Leiden (za)

UVS heeft geen kind aan Sporting Leiden (za)

-

Het Leidse onderonsje tussen UVS en Sporting Leiden, de zaterdagtak in dit geval, leverde een eenvoudige overwinning op voor de tweedeklasser (6-0). Bij de rust was het al 3-0 in het nadeel van de derdeklasser en na de rust liep de score verder op. Met deze uitslag kwam de fusieclub nog goed weg want de gastheren misten nog een reeks aan opgelegde kansen.

Voor beide teams was het een eerste testcase om te zien waar de ploegen staan tijdens de coronacrisis. Zowel Patrick van Dullemen als Francis Janse, laatstgenoemde is de nieuwe trainer als opvolger van Cees van Tongeren, misten nog diverse spelers door vakantie en blessures. Toch kon met name UVS fors door wisselen en dat maakte dat de tong in de tweede helft op de schoenen hing van de gasten.

Voor de pauze deelde Sporting nog wel wat speldenprikken op, maar voor het overige was UVS heer en meester en kon de opponent veelal niet meer doen dan achter de tegenstander aanlopen. De wedstrijd was koud begonnen of het stond al 1-0. De van FC Boshuizen overgekomen Younes Seghrouchni, waarvan veel wordt verwacht op het middenveld van de Kikkerpolder-bewoners, krulde bal op fraaie wijze in de bovenhoek. Het was de opmaat van een eenzijdige wedstrijd voor UVS waarin het krachtsverschil simpelweg te groot was. Ook al omdat, zo klaagde Janse na afloop terecht, diverse spelers van zijn team de moed wel erg snel opgaven. Natuurlijk ,het was warm en bovenal weer wennen. Dat neemt niet weg dat spelers in deze fase moeten knokken voor hun plek en er niet klakkeloos vanuit moeten gaan dat een basisplaats verzekerd is.

UVS prikte nog tweemaal raak voor de rust. Jongeling Jim Brugman en routinier Bart van der Weijden vonden het net. Na de doelwisseling werd van Sporting niets meer vernomen in aanvallend opzicht en kon UVS de bal dikwijls eenvoudig in de ploeg houden. Uiteindelijk regen de kansen zich aan elkaar en liep de score verder uit naar 6-0 door twee treffers van Daan van der Zwaan (eenmaal uit een strafschop) en Tim van Dam. Zoals gezegd viel de score daarmee nogal mild uit.

Overigens liet de spelersgroep van UVS- uit monde van assistent-trainer Henk Brandt, weten Lucas Riethoven node te missen. De man die veel werk doet achter de schermen en enorm betrokken is bij de spelers is al een tijd uit de roulatie en wacht nog een operatie alvorens verder te kunnen revalideren. Brandt: ,,De jongens en de staf missen hem echt. Het is een icoon op de club. Het zegt veel dat hij tijdens de wedstrijd nog appjes stuurde met de vraag hoeveel het stond en wie er hadden gescoord. Prachtig toch? We wensen hem alle sterkte toe en weten dat hij sterker terugkomt. Hopelijk is hij er snel weer bij. Sterkte, man.”

Komende dinsdag zal de kluif voor de blauw-witten groter zijn wanneer hoofdklasser FC Rijnvogels op visite komt. Van Sporting Leiden mag meer worden verwacht in een treffen tegen vierdeklasser SJZ.

Basisopstelling UVS: Kloos, Sloos, Pison, Leugering, De Roy van Zuydewijn, Van der Weijden, Seghrouchni, Muller, Ertin, Brugman, Geus.

Basisopstelling Sporting Leiden: Koolen, Wansink, Gras, Heemskerk, Donders, Hamelink, Devilee, Mink, Taib, Boukhidous, Khalid.

Foto: Jan van der Lubbe (later meer!)

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read