HomeValken '68Interviews Valken’68Valken'68 slaat aanval DSO op koppositie af: 2-1 (plus podcasts)

Valken’68 slaat aanval DSO op koppositie af: 2-1 (plus podcasts)

-

Tweede klasse C (zaterdag)-Door de 2-1 zege op directe concurrent DSO deed Valken’68 in meerdere opzichten uitstekende zaken. De bezoekers werden op een voorlopige veilige vier punten marge gezet en het tweede periodekampioenschap ligt binnen handbereik. Alleen als Valken’68 verliest op 7 maart in de laatste wedstrijd van deze periode en SVC’08 wint grijpen de mannen van Alan Campfens ernaast. Dan moet de huidige voorsprong in doelpunten, drie, ook nog eens weggewerkt worden. Een prachtdag voor de thuisploeg dus al met al. Geen wonder dat er na afloop een klein feestje op het veld werd gevierd. Dat werd daarna in de kantine nog eens dunnetjes over gedaan.

In de rust zag het er allemaal nog niet zo florissant uit voor de thuisploeg. DSO stond met 0-1 voor en controleerde de wedstrijd. Valken’68 kon absoluut geen vuist maken en pas enkele minuten voor de thee werd er pas een vloeiende aanval opgezet waaruit een doelrijpe kans ontstond. Daarvoor was het vooral DSO wat de klok sloeg. Toegegeven, tot veel kansen leidde het allemaal niet, maar de ploeg uit Zoetermeer had wel duidelijk het beste van het spel. Dat het doelpunt van Tim Lamboo niet via veldspel ontstond maar het resultaat was van een schitterende vrije trap was dan ook niet echt verbazingwekkend. Fraai was het doelpunt zeker: van een drietal meters buiten het strafschopgebied kogelde de spits het leer in de winkelhaak.

Na de pauze pakte Valken’68 de zaken duidelijk energieker aan. DSO voetbalde nu tegen de wind in en ook dat leek hun spel negatief te beïnvloeden. Halverwege de tweede helft had Valken’68 slechts een paar minuten nodig om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Eerst zette Marc Langeveld met een meesterlijk steekpassje invaller Huig van Duijn vrij voor het doel. Die prikte het leer in de uiterste hoek: 1-1. Luttele minuten later kreeg een DSO verdediger de bal ongelukkig tegen zijn hand met een penalty tot gevolg. De gebruikelijke protesten kregen even gebruikelijk geen gehoor bij de scheidsrechter van dienst. Door de wol geverfd verblikte of verbloosde Langeveld niet en knalde de strafschop hoor tegen de touwen.

DSO was daarna een tijdje helemaal de kluts kwijt. Er kwam geen bal meer aan en het leek erop dat de thuisploeg door zou drukken. Toen een derde doelpunt uitbleef, vatte de opponent moed en toog met de moed der wanhoop ten aanval. Er volgden nog ruim tien hachelijke minuten voor de koploper, waarin het vrouw en kinderen eerst was. Tot held van de allerlaatste minuten mag Sammy Zandbergen worden benoemd: hij kopte een bal van de lijn toen keeper Ruben van der Does al geklopt was. Gezien de druk op het doel was het geen wonder dat het eindsignaal als een bevrijding voor Valken’68 kwam. De buit was in meerdere opzichten binnen.

Jongeling Pepijn van Duijvenvoorde, die weer een puike pot speelde, was natuurlijk danig in zijn nopjes, maar bleef voorzichtig: ,,Ja, geweldig om te winnen vandaag. Zo namen we revanche op de 4-0 nederlaag in de heenwedstrijd. Voorlopig staan ze op een afstandje, maar we passen ervoor te vroeg te juichen. De champagne hoeft echt nog niet in huis gehaald te worden. Eerst maar het periodekampioenschap zien binnen te halen en dan zijn er nog negen wedstrijden tot het einde. Niet te hard van stapel lopen lijkt me wel zo wijs.”

De speler bestrijdt dat Valken’68 de mindere ploeg was in de eerste helft: ,,We waren zeker niet minder. DSO heeft toch geen echte kansen gehad, wij waren qua kansen zelfs licht de bovenliggende partij. In de tweede helft heb ik ze behoudens de laatste tien minuten niet meer gezien. Een mooie en terechte overwinning voor ons dunkt me.”

In de tweede klasse C is de strijd om het kampioenschap inderdaad nog niet gestreden, maar dat Valken’68 zo zoetjes aan favoriet is zullen weinigen ontkennen.

Valken’68-DSO 2-1 (0-1).  25. Lamboo 1-0, 65. Van Duijn 1-1, 68. Langeveld 2-1. Scheidsrechter: Van Kommer.

Valken’68: Van der Does, Ten Hove (28. De Best), Van Duijvenvoorde, Van der Gugten, Redel, De Mooy, Guijt (59. Van Duijn), Zandbergen, Langeveld, Van der Bent, Arikan.

DSO: De Vreeden, Aarts, Stoffels, Stam, Weber (70. Kerkhof), Hagi (87. Semil), Lamboo, Mercera (75. Visser), Bochoven, Ebing, Windhorst.

Foto’s: Jan van der Lubbe (een uitgebreide reportage volgt nog!!!)

Beluister hier nog twee vraaggesprekken van Remco Mentink met Alan Campfens en Huig van Duijn: