Derde klasse A (zaterdag)- Met een 0-3 voorsprong leek de eerste zege van TAVV in de tas. Thuisploeg Gouda speelde weliswaar al geruime tijd met een man meer, maar de Ter Aarders hadden zich alsnog naar een riante voorsprong gespeeld. Uiteindelijk werd het echter alsnog 3-3.

Spits Robin van Koert, overgekomen van NSV’46, snapte er helemaal niets van. Hoe had zijn ploeg deze voorsprong nog kunnen weggeven? ,,Dit was echt te bizar voor woorden. Tegen FC Oegstgeest gaven we al twee punten weg en nu weer. Dit is niet de start waarop we gehoopt hadden uiteraard. Kijk van Alphia kan je verliezen, dat is een goede ploeg. Wat er nu gebeurde in Gouda mag ons echter niet overkomen. Het zal snel beter moeten.”

Al vroeg in de wedstrijd kreeg TAVV de eerste tik. ,,Binnen vijf minuten stonden we met tien man. Ik kon het niet goed zien, maar Randy Verwoerd zette een tackle in en die werd meteen met rood bestraft. Een zware straf dus zo aan het begin van deze wedstrijd. Dit maakte dat we het vooral achterin dicht moesten gaan houden. In die zin was het prettig dat Lars van der Pijl en Yannick Otto weer terug waren in het centrum. Dat is vertrouwd voor TAVV. In de eerste helft was het allemaal niet hoogstaand, maar hielden we hen eigenlijk vrij eenvoudig van het lijf.”

                          Randy Verwoerd, hier op archieffoto tegen Aarlanderveen, moest al vroeg de douches opzoeken

Na de doelwisseling begon het plotseling te lopen bij de bezoekers en van Gouda werd nog minder vernomen dan voor rust. Eerst werd een vrije trap van Chiel Konings binnen gewerkt door Van der Pijl en even later kreeg Lyndon de Bruijn een assist op zijn naam voor de 0-2 van Van Koert. Eric van der Hout stelde vervolgens De Bruijn in staat om te scoren en zo leek het bij 0-3 gelopen.”

,,Ik moest er zelf af na een minuut of zeventig. Mijn knie speelde op. Afgelopen dinsdag speelden we al tegen Alphia en komende dinsdag ontvangen we het sterke DWO. Dus het was beter voor mij om niet meer te spelen. Wat er vervolgens gebeurde, was met geen pen te beschrijven. Uit het niets werd het 1-3. Nog geen reden voor paniek. De 2-3 was wel een fraai afstandsschot, maar nog steeds verwachtte ik dat het goed zou komen. In de extra tijd gaven we het alsnog weg en werd er direct afgefloten. Een domper van jewelste natuurlijk. Deze pot hadden we gewoonweg moeten binnen slepen.”

TAVV wacht dus nog op de eerste zege en dat verbaast ook Van Koert. ,,Het loopt nog niet echt goed, maar toch hadden we vier punten meer moeten hebben. Een echte verklaring heb ik er niet voor. Okay, we missen nog spelers. Zij komen er echter aan, maar nog steeds staat er een goed elftal in het veld. Wellicht is niet iedereen even fit en dat kan nog wel beter. Het is opvallend dat we zoveel goals tegen krijgen. Vorig seizoen speelde ik hier nog niet, maar ik weet dat de verdediging juist als een huis stond. Hoe dan ook; de kop moet snel weer omhoog want anders verliezen we teveel terrein. DWO wordt een zware uitdaging, maar we moeten er staan dinsdag. Ik heb het in elk geval prima naar mijn zin. Enkele gasten kende ik al wel, maar met de anderen had ik ook rap een klik. Gelukkig pak ik mijn doelpunten mee. Dat moet mijn inbreng zijn voor TAVV.”

Basisopstelling TAVV: Piket, Van Veen, Van der Pijl, Otto, Konings, Straver, Boddeke, Verwoerd, De Bruijn, Van Koert, Van der Hout.