Derde klasse A (zaterdag)- TAVV zag eerder twee duels uitgesteld worden vanwege het virus. Vorige week dinsdag kon de Ter Aarse ploeg het treffen tegen Alphia inhalen. Op dinsdagavond werd met 3-1 verloren. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg van Dennis Tijssen ‘regulier’ tegen Gouda en verspeelde een 0-3 voorsprong. Tegen DWO, op de avond dat het land weer grotendeels aan banden werd gelegd, volgde alweer een tegenvaller. Op eigen veld werd met 1-2 verloren en dat betekent dat er nog steeds op de eerste zege gewacht wordt dit seizoen. En nu al is zeker dat daar nog minimaal vier weken op gewacht moet worden.

De vlag heeft er dus wel eens anders bij gehangen op sportpark Aardam-West. In maart stonden de blauw-witten nog fier bovenaan in de vorige competitie. Daarna begon de ellende zoals bekend en voor TAF is er eigenlijk al zeven maanden weinig reden om fluitend door het leven te stappen. Natuurlijk, er zijn veel ergere zaken en het woord ‘paniek’ is vrijwel onbekend bij de sympathieke dorpsclub. Maar er is na gisteravond wel reden voor somberheid.

Met DWO kwam een tegenstander op bezoek die VVC, Nieuwkoop en Aarlanderveen al aan de zegekar had gebonden. Daar kwam nu dus TAVV bij. Dat zag er in de eerste helft niet naar uit want de ploegen waren door de bank genomen in evenwicht.

Net als in de afgelopen weken trad de brigade van Tijssen niet op volle oorlogssterkte aan. Lars van der Pijl is nog niet okselfris en begon en eindigde op de bank. Jesse Modderaar en Yannick Otto speelden wel, maar hebben eveneens nog pijntjes. Randy Verwoerd kreeg zaterdag in Gouda in een ommezwaai een rode kaart en was dus geschorst. Yassine El Mariami en Youri Looyestijn waren daarnaast niet inzetbaar en Donny van der Neut kon slechts het laatste deel van de wedstrijd participeren.

Dat het nog niet marcheert bij de titelkandidaat is dus niet geheel verwonderlijk. Zoals gezegd deden de beperkingen voor de rust nog niet echt pijn. Sterker nog, na een opzichtige en bovenal onnodige overtreding op Lyndon de Bruijn van aanvoerder Daniel Hek kreeg de thuisploeg een strafschop. Nick Straver benutte dit buitenkansje overtuigend.

Tien minuten later kreeg Dorus Boddeke een vrije schietkans, maar de inzet van de middenvelder ging ver naast. Brandon Richardson kon een strakke voorzet net niet bij Pierre Nocento krijgen voor de gelijkmaker, maar verder werd DWO niet serieus gevaarlijk. Toch volgde een minuut of zeven voor de pauze de gelijkmaker. Een verre trap werd niet goed ingeschat door Thomas Piket. De doelman kwam uit en kon de bal nog wel wat verder het veld in brengen, maar daar stond Kevin Cameron die met een bekeken boogbal de 1-1 op het scorebord bracht. Via Robin van Koert kreeg TAVV nog een kopkans, maar zijn doelpoging ging over.

Na de rust bracht Jean Louis Da Costa Gomez drie verse krachten. De trainer van DWO was kennelijk niet tevreden over het gebodene van zijn ploeg. Er kwam meer voetbal in zijn ploeg en TAVV werd vaker teruggedrongen. Waar de gastheren eerder nog compact konden spelen, dat was ook evident de opzet, vielen er nu gaten en dus kreeg DWO meer kans om de ruimtes te benutten.

Boddeke en Van Kort liepen elkaar na een kwartier in de weg en zo werd een mogelijk grote kans verkwanseld. In aanvallend opzicht was het verder te pover om de koploper aan het wankelen te brengen. Ook met inmiddels Van der Neut in de ploeg veranderde er weinig tot niets. De vorm ontbrak simpelweg nog en de gasten lieten zien wel eens een gegadigde te kunnen zijn voor een prijs. Uiteindelijk werd Cameron de held van de avond. De aanvaller scoorde vanuit de draai zijn tweede treffer en die klap kwam TAVV niet meer te boven. Otto werd nog twee keer enigszins gevaarlijk vanuit standaardsituaties maar waar in het vorig seizoen veel lukte, gaat nu teveel mis. De weg is echter nog lang en wie weet komt TAVV straks als herboren uit de verplichte stop. Maar wanneer dat is en of die wens uitkomt, valt te bezien. TAVV is zichzelf nog niet..

TAVV-DWO 1-2 (1-1). 16. Straver 1-0, 38. Cameron 1-1, 72. Cameron 1-2.

Basisopstelling TAVV: Piket, Van Veen, Modderaar, Otto, Konings, Straver, Boddeke, Keijzer, De Bruijn, Van Koert, Van der Hout.

Basisopstelling DWO: Harmes, Moors, Lops, D.Semil, F.Lekahena, Van Hek, B. Semil, T.Lekahena, Nocento, Cameron, Richardson.