Ook in de tweede seizoenshelft zal LeidenAmateurVoetbal wekelijks weer 1 of soms twee Krakers van de Week plaatsen. Dat kan gaan om een derby, degradatieduel, de strijd om de (periode)titel of bijvoorbeeld een burentwist. Wekelijks dient er een keuze te worden gemaakt en dat valt soms niet mee. Er is zoveel boeiends te melden en jouw club is vast het meest interessant. Alle clubs worden sowieso wekelijks meegenomen in de voorbeschouwing. Wij vragen begrip voor gemaakte keuzes, waarbij ook de overeenkomst met desbetreffende club(s) bepalend kan zijn. Dit keer is de keuze gevallen op het treffen tussen avv Alphen en Stompwijk’92, de enige streekderby in 3B op zondag. Aan het woord komt Rick de Haan van de ploeg van Patrick Kamperveen.

Het gedegradeerde Stompwijk’92 kent in de derde klasse B een moeizaam seizoen. De formatie van coach Kamperveen bivakkeert in de onderste regionen en moet oppassen niet opnieuw af te dalen. Komende zondag gaan de bewoners van Sportpark Meerhorst op bezoek bij het thuis nog ongeslagen avv Alphen. Jongeling De Haan, hieronder op beeld tegen Taurus thuis, blikt vooruit.

Met tien punten uit twaalf duels bezetten de Stompwijkers op dit moment de tiende plek. Het verschil met hekkensluiter SEP bedraagt slechts twee punten. Een overwinning op Alphen, de nummer vijf van de ranglijst, zou De Haan en de zijnen dus heel goed uitkomen. Een zege op vreemde bodem behaalden de wit-groen-roden in deze jaargang echter nog niet. ,,Natuurlijk wordt het hoog tijd dat we punten gaan halen, maar het is in het algemeen echt niet zo dat wij slechter zijn dan de tegenstander. We hebben soms echt pech gehad. Wel kun je af en toe merken dat wij veel nieuwe jongens erbij hebben en nog niet altijd op elkaar zijn ingespeeld. We willen ons eigen spelletje spelen, maar als we een ploeg tegenkomen die lange halen hanteert gaan we daar vaak in mee. Ik sta altijd op het middenveld en maak dan ook die fout. Verder is het al een aantal keren gebeurd dat wij in de slotfase minder goed voor de dag kwamen en zo aan het kortste eind trokken. De afgelopen periode is er meer op conditie getraind en dat was nodig. Zelf merkte ik ook dat ik tegen het einde van een wedstrijd kapot zat. Wij willen graag het spel maken en dat vraagt veel energie”, aldus De Haan (hieronder in actie tegen Slikkerveer).

De negentienjarige inwoner van Zoetermeer is bezig aan zijn vierde seizoen bij Stompwijk: ,,Ik ben begonnen bij DSO en speelde ook twee jaar in de jeugd bij Alphense Boys. Daarna keerde ik terug bij DSO en nu zit ik dus al een aantal jaren hier. Vroeger wilde ik het liefst zo hoog mogelijk voetballen, maar voor mij staat nu het plezier voorop. En alhoewel de resultaten tegenvallen, heb ik dat hier wel. Ik heb het prima naar mijn zin, al zou ik het toejuichen als wij de overstap naar de zaterdag gingen maken. Een aantal jongens werkt echter op die dag. Zij zijn tegen zo’n verandering. Er is niet lang geleden een enquête gehouden onder de leden en daaruit bleek dat de meningen nogal verdeeld waren. Voorlopig blijven we dus wel op de zondag uitkomen. Op zich jammer, want in de huidige competitie zijn de wedstrijden niet altijd even leuk. Sommige ploegen spelen heel fysiek en dagen je ook uit als de scheidsrechter het niet ziet. Ze spelen intimidatievoetbal. Heel vervelend.”

De Haan, tweedejaars student bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, is ondanks zijn jeugdige leeftijd al een vaste waarde in het team van Kamperveen: ,,Vorig seizoen heb ik al een paar wedstrijden meegedaan en nu sta ik steeds in de middenlinie. Ik ben, denk ik, een technische speler en fungeer als spelverdeler. Ik kan en moet dat echter nog beter gaan doen. Ik moet meer rust in mijn spel zien te krijgen, waardoor ik ook minder de neiging zal hebben om mee te gaan in het lange halen-voetbal. Verder moet ik, net als onze andere middenvelders, werken aan het scorend vermogen.”

De Kamperveen-brigade scoorde tot nu toe sowieso slechts mondjesmaat. Alleen tegen REMO werd met scherp geschoten: 7-0. Het moyenne in de overige ontmoetingen bleef steken op exact één treffer. Tegen het in eigen huis zeer productieve Alphen (zes duels – 22 doelpunten) lijken de Stompwijkers derhalve uit hun slof dienen te schieten om voor een goed resultaat in aanmerking te komen. ,,Dat zij vrij hoog staan maakt niet uit. We kunnen best goed voetballen. We speelden bijvoorbeeld vriendschappelijk tegen UVS en we waren zeker gelijkwaardig. En in de winterstop is ons teamgevoel bij een meerdaags zaalvoetbaltoernooi alleen nog maar gegroeid. Al met al heb ik er zeker goede hoop op dat wij een mooie serie gaan neerzetten. Te beginnen tegen Alphen”, besluit De Haan.