HomeZaterdagDerde klasseLugdunum kan prijs vergeten

Lugdunum kan prijs vergeten

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na twee gelijke spelen en de nederlaag gisteren bij Oudewater (4-0) is Lugdunum uitgewaterd voor het veroveren van de tweede periodetitel. Voor de tweede keer dit seizoen werd ruimschoots verloren van deze tegenstander en daarmee maakte de ploeg van Roberto Escudero pas op de plaats.

,,Thuis kenden we een offday en daar profiteerden zij van. Nu speelden we weer niet best, maar zij hebben zich voetballend sterk verbeterd. Na de 1-0 kregen we nog wel kansen om er meer uit te halen, maar de 2-0 die zo’n tien minuten voor tijd viel was de knock-out. Daarna liepen ze helaas nog verder weg omdat ons geloof weg was. Het is jammer dat de prijs aan onze neus voorbij gaat, maar we moeten zeker ook reëel zijn. Op deze manier hebben we niets in de tweede klasse te zoeken.”

Al vroeg kwam de thuisploeg op voorsprong. Lugdunum stelde daar weinig tegenover, maar hield de marge klein tot aan de rust. Na de onderbreking hing de gelijkmaker even in de lucht, maar de gastheren profiteerden daarna van het gegeven dat Lugdunum meer en meer risico’s moest gaan nemen.

,,We gaan nu even wat weken uitrusten en ons prepareren op de laatste periode. Misschien kunnen we er nog een ferme eindsprint uitpersen. Dan moet wel iedereen opstaan en hetzelfde willen, want dat heb ik de voorbije weken helaas gemist.”