HomeZaterdagDerde klasseLugdunum laat zege uit de handen glippen in de allerlaatste minuut

Lugdunum laat zege uit de handen glippen in de allerlaatste minuut

-

Derde klasse A (zaterdag)-Vorige week speelde Lugdunum gelijk tegen het laag geklasseerde FC Oegstgeest (2-2). Om zicht te blijven houden op de tweede periodetitel, moest er dit weekend op eigen bodem gewonnen worden van Nieuwkoop. De heenwedstrijd was van grillige aard en werd met 2-1 verloren. Ditmaal speelden de Kikkers beter maar zagen in de allerlaatste minuut een verdiende zege in rook opgaan: 1-1.

Centrale verdediger Tom Dijkhuizen over het treffen: ,,Van te voren hadden we met elkaar afgesproken dat er met maximale inzet gespeeld moest worden. Het was geen optie om punten te verliezen. In de eerste helft speelden we best aardig. We kregen een aantal goede kansen die niet verzilverd werden. Ook zij kwamen er af en toe best goed uit, maar echt grote kansen leverde dat niet op. We hadden voor de onderbreking eigenlijk het verschil al moeten maken. Tijdens de rust zeiden we dan ook tegen elkaar dat we hoe dan ook deze pot moesten winnen. In de tweede helft kwamen we steeds beter in ons spel. We speelden merendeels op hun helft en was het wachten op een doelpunt van ons. Op aangeven van de zeer sterk spelende Thijs de Jong scoorde Soufian Boukhidous een werkelijk prachtig doelpunt.”

Vervolgend: ,,Hij nam de bal mee met zijn hoofd en volleerde de bal snoeihard binnen. Kort na dit moment hadden we in mijn ogen een penalty moeten krijgen en hadden we het verschil definitief kunnen maken. Helaas voor ons wilde de scheidsrechter hier niet aan en hielden we dus de geringe marge van een doelpunt voorsprong. De ploeg bleef aanzetten om de score verder uit te bouwen, maar het wilde maar niet lukken. Toen kregen we een minuut voor tijd de deksel op onze neus. Zij kregen een vrije trap toegekend net buiten het strafschopgebied. De bal werd eigenlijk heel slecht ingeschoten maar werd van richting veranderd door onze eigen verdediging en dwarrelde het doel binnen. Direct hierna werd er ook meteen afgefloten. We baalden als een stekker, zeker omdat we absoluut de bovenliggende ploeg waren. Door zo’n schlemielig tegendoelpunt lopen we nu twee dure punten mis. Gelukkig voor ons heeft Aarlanderveen verloren en VVSB gelijk gespeeld, waardoor we volop in de race blijven voor de tweede periodetitel. Aan onze inzet heeft het echt niet gelegen, iedereen heeft gestreden voor elke meter.”

Volgende week gaat de ploeg van trainer Roberto Escudero op bezoek bij Oudewater. Bij winst komt het behalen van de tweede periodetitel steeds meer binnen handbereik, hoewel op de negende speeldag van de tweede periode Blauw Zwart uit wacht. De formatie uit Wassenaar won al vier keer op rij.

Basisopstelling Lugdunum: Van Wanrooij, N. Atif, Van Leeuwen, Dijkhuizen, El Baroudi, Gras, De Jong, Blazques, Boukhidous, L.de Haas, Aalders.