Lugdunum heeft de eerste voetbalmeters in wedstrijdverband erop zitten. De Leidenaren gingen met 5-0 onderuit tegen hoofdklasser SJC. Een resultaat waar vooraf wellicht al op gerekend zou worden gezien het verschil in klassen waarin de clubs spelen.

,,Toch was het nuttig voor ons. Ergens moet je het ritme gaan oppakken en dit was voor ons meteen een stevige kluif. Dat neemt niet weg dat we het in de eerste helft heel behoorlijk hebben gedaan. We konden het compact en dicht houden, hoewel we veel moeite hadden met de roulatie bij hen op het middenveld. Via Koos de Haas kregen we zelfs de grootste kans op 0-1, maar in de 1 op 1 kwam hij niet als winnaar uit de bus. Ook later gebeurde dat nog eens, maar het was ook niet vreemd dat het toch al 2-0 bij rust was”, zo sprak trainer Marco Harleman na afloop.

Na de doelwisseling kwam de derdeklasser er niet meer aan te pas. Het stond al gauw 3-0 en 4-0 en in de eindfase werd een strafschop omgezet in een laatste Noordwijkse treffer. ,,We wisselden na de pauze en de nieuwe jongens hadden het moeilijk. Ondanks de ruime nederlaag heb ik goede dingen gezien en het resultaat zegt mij niet veel. We gaan gewoon lekker verder bouwen en op naar de volgende nuttige oefenwedstrijden.”