donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klassePunt het maximaal haalbare voor Voorschoten ‘97 (zo)

Punt het maximaal haalbare voor Voorschoten ‘97 (zo)

-

Derde klasse A (zondag)- Telkens als uw verslaggever sportpark Adegeest een bezoekje brengt om voor LAV verslag te doen van een wedstrijd van het eerste elftal is het weer nou niet echt om over naar huis te schrijven en zijn de wedstrijden ook niet om heel warm van te worden, gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen.Zondagmiddag stond de wedstrijd tegen Aalsmeer op de rol, een mooie kans voor VS’97 om wat meer afstand te nemen van de onderste plekken gezien de stand op de ranglijst.

Echter gezien het spelbeeld vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van den Hurk zou dat wel eens een lastig verhaal kunnen gaan worden. Aalsmeer nam toch wat meer het heft in handen en Voorschoten’97 kon daar te weinig tegenover stellen. Te weinig beweging zorgde er voor dat de opbouw moeizaam verliep en te veel de lange bal werd gehanteerd. Dit zonder dat Aalsmeer nou echt hoog druk zette. Echter zodra de laatste linie van de Voorschotense formatie aan de bal was, bleven de middenvelders te lang weg en zochten de spitsen te veel de diepte in plaats van in de bal te komen. Gevolg was dat de lange bal werd gehanteerd, koren op de molen van de fysiek sterke Aalsmeerders die daardoor het heft in handen hadden.

Op de momenten dat de balvaardige middenvelders Timo van Aken en Jürgen Oerlemans wel aan de bal kwamen, ontstonden er direct wat meer dreigende momenten aangezien dit duo snelheid en handigheid aan de bal brengen en daar hadden de minder wendbare middenvelders van Aalsmeer moeite mee. De aspiraties van Aalsmeer hadden in een voorsprong uitgedrukt moeten worden toen linksbuiten Dennis van Leeuwen volledig vrij voor doelman Jeroen van Breene verscheen, maar tot ontsteltenis van de bezoekers lobde hij de bal over de goalie maar naast het doel.

Het eerstvolgende moment dat de thuisploeg de bal via diverse schijven over het veld liet gaan ontstond direct het eerste gevaar. Linksbuiten Quint Lindeman zette de aanval op en speelde de naar SJZ vertrekkende aanvoerder Bryan Hilders goed vrij op de rechterflank. Diens voorzet werd goed teruggelegd door de actieve spits Justin Aschman waarna Lindeman net een teenlengte te kort kwam om doelman Bart Koopstra te verschalken.
Diezelfde Hilders leverde niet lang daarna een daverende knal af die richting bovenhoek suisde maar voordat ie tegen het net aan kon kletsen, tikte Koopstra de bal vakkundig uit diezelfde bovenhoek.

De wedstrijd kwam meer in evenwicht, Aalsmeer kon bijna profiteren van een gigantische dekkingsfout, een goed aangesneden vrije trap kon volledig vrij worden ingekopt, geen Voorschotense verdediger in de buurt. Gelukkig stond het vizier niet op scherp en zo verdween de bal naast het doel van van Breene.
Vervolgens was spits Aschman uitgeweken naar rechts en leverde daar een uitstekende lage voorzet af waar Lindeman goed op anticipeerde en sneller bij de bal was dan de Aalsmeerder keeper. Die was al naar de grond om de bal te pakken, maar tikte Lindeman aan waarna de rustig leidende Van den Hurk resoluut naar de stip wees. Een koud kunstje voor van Aken die de 1-0 op het scorebord bracht.

Een voorsprong waar Voorschoten’97 niet al te lang van kon genieten. Een vrije trap vanaf de rechterkant door Remigiusz Pasternak werd tegendraads ingekopt door van Leeuwen met de 1-1 tot gevolg.

De tweede helft begon met twee wissels aan Voorschotense kant. Trainer Huib van Oostrum Soede, die aan het einde van het seizoen de club gaat verlaten, bracht Lars Beelen en Glenn Mulder voor Sukru Kirkici en Raoul Welling. Echt veel verandering in het spelbeeld bracht het niet, het bleef een magere vertoning terwijl er voor beide ploegen voldoende ruimte lag om te voetballen.

Slechts wat spaarzame momenten deden de toeschouwers opveren. Een goede individuele actie van Pasternak die zichzelf goed vrij speelde, leverde bijna de 1-2 op maar ternauwernood kon een doelpunt voorkomen worden. Vlak voor tijd kopte Hilders nog een corner tegen de paal en kon Van Aken de teruggekaatste bal niet binnen schieten.
Daarmee zijn de meeste wapenfeiten wel benoemd en eindigde de wedstrijd in een remise. Iets waar leider Harry van Berne en verzorger Wim Boting prima mee konden leven gezien het spelbeeld, zo luidde hun analyse na afloop.

Opstelling Voorschoten’97: Van Breene, Kirkici (Beelen), Adriaanse, Welling (Mulder), Van der Born, Hilders, Elligens, Oerlemans, Aschman, Van Aken, Lindeman (Van Engelen).

Aalsmeer: Melman, Goes, Van de Schraaff, Kocon, Melman (Kruijsman), Pasternak, Mirowski, Piet (Brinkhorst), Van Leeuwen (Ezink), Sluijs, Koopstra.

Foto’s: met dank aan Luuk Oerlemans

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read