HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden verliest onnodig van Blauw-Zwart

Sporting Leiden verliest onnodig van Blauw-Zwart

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na vorige week met 3-0 te hebben verloren van Lugdunum hoopte Sporting Leiden op eigen veld de rug te rechten tegen Blauw Zwart. In een felle wedstrijd trokken de bezoekers echter aan het langste eind. Slechts één goal was genoeg om de drie punten mee naar Wassenaar te nemen. Zodoende is Sporting Leiden na twee wedstrijden nog (doel)puntloos.

De Leidenaren begonnen goed aan de wedstrijd. Het veldoverwicht was er en ook de eerste kans viel te noteren aan Leidse zijde. Een afgeketste bal kwam voor de voeten van Yannick van der Meel, die van ruim twintig meter zonder aarzelen uithaalde. Zijn poging spatte uiteen op de kruising. Kort daarna kreeg Sporting een tegenvaller te verwerken. Imrane Taib viel al vroeg uit, waardoor trainer Francis Janse noodgedwongen moest wisselen.

Aanvoerder Ronald Mink zorgde op het middenveld voor rust en controle, waarna hij de snelle aanvallers in stelling probeerde te brengen. Mink was tevreden over het spel van zijn ploeg in de eerste helft, maar baalde dat de openingstreffer uitbleef: ,,Ik denk dat we in de eerste helft echt wel de betere waren. Het was zonde dat het schot van Van der Meel geen doel trof. Het ontbrak hier een beetje aan geluk, voor hetzelfde geld is het een doelpunt. Al met al vond ik dat we echt niet onaardig speelden.” Net als tegen Lugdunum startte Sporting Leiden goed, maar ook nu leidde het niet tot doelpunten.

Na rust kwam Blauw Zwart dichter in de buurt van het Leidse doel. Een kopbal van Tom van der Marel werd over het doel getikt door doelman Andy van der Meulen. Nog geen tien minuten later werd Van der Meulen wel verschalkt, maar werd hij op de doellijn bijgestaan door Peter Hamelink. Er hing een doelpunt in de lucht, maar deze kon aan beide kanten vallen.

Een halfuur voor tijd had Soufiane Boukhidous de grootste kans van de wedstrijd. Sipan Khalid zette de doorgaans doelgerichte spits met een knappe steekpass voor de keeper. Boukhidous schoot de bal over het doel, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan. Achteraf bleek dit een kantelpunt in de wedstrijd te zijn. Nog geen minuut later kreeg Van der Meel zijn tweede gele kaart, waardoor Sporting Leiden met tien man kwam te staan. De ploeg van Jos van der Helm voelde direct dat er meer dan één punt in zat.

Het tiental van de thuisploeg begon meer in te zakken, waardoor de druk op het doel van Van der Meulen toenam. Een kwartier voor tijd viel de enige treffer van de wedstrijd. Een corner werd bij de tweede paal binnengehouden door middenvelder Dunke Lagerberg, waarna Bram Smit van dichtbij kon scoren. Mink betreurde de rode kaart en de daaropvolgende achterstand: ,,Het is allemaal zo onnodig. Een tegengoal uit een standaardsituatie, dat is gewoon zonde. Zelf kregen we ook nog twee grote kansen, maar die maken we dan niet. We vergeten ons eigenlijk te belonen. En als je ze zelf niet maakt, dan krijg je ze tegen. Zo werkt dat nou eenmaal in het voetbal. Dat is tot nu toe een beetje het verhaal voor ons, ook tegen Lugdunum.”

Vlak voor tijd kregen de Leidenaren de laatste kans om er een gelijkspel uit te slepen. Khalid schoot een vrije trap echter net over. Zo blijft Sporting Leiden steken op nul punten. Mink: ,,Ik hoop dat we volgende week wel de drie punten kunnen pakken, daar wordt het wel tijd voor nu. Op zo’n begin van de competitie hadden we natuurlijk niet gehoopt. Verliezen van Lugdunum kan gebeuren, maar een thuiswedstrijd als deze mogen we nooit verliezen.” Op 3 oktober ontvangt Sporting Leiden Alphia, dat eveneens nog wacht op het eerste punt. Om het Leidens Ontzet dit jaar toch nog wat kleur te geven, zal de ploeg van Janse alles op alles zetten om de eerste punten binnen te slepen.

Sporting Leiden – Blauw Zwart 0-1 (0-0) 76. Smit 0-1. Scheidsrechter: Mazraoui.

Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Hamelink, Heemskerk, Van Egmond, Mink, Van der Meel, Taib (20. Assabban), Bardaa, Khalid, Boukhidous.

Blauw-Zwart: Van Zonneveld, Timmers, Van Bommel, De Koning, Vosse, Lagerberg, De Krom (46. Van der Ham), Theil, Hendriksen (82. Buijs), Smit, Van der Marel (62. Van Lochem).