HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden (za) wint op eigen bodem van Nieuwkoop

Sporting Leiden (za) wint op eigen bodem van Nieuwkoop

-

Derde klasse A (zaterdag)-Het was alweer even geleden dat Sporting Leiden (za) een overwinning boekte. De laatste overwinning was van begin februari tegen FC Oegstgeest (3-2), waarna een serie gelijke spelen volgden. Dit weekend kwam Nieuwkoop op bezoek, een meer dan stugge tegenstander. De heenwedstrijd werd in Leids voordeel beslist en ook ditmaal was de ploeg van trainer Cees van Tongeren de betere. In de tweede helft werd er orde op zaken gesteld. Het werd 3-1.

Allround Sporting speler Melvin Dieke over het verloop van de wedstrijd: ,,Vanaf het begin van de wedstrijd hadden wij het betere van het spel. Er waren kansen genoeg, waaronder een aantal honderd procent mogelijkheden. Mede door het erbarmelijk slechte veld dat we hebben, werd er door ons niet gescoord. Uiteraard had ook onze opponent veel moeite met de omstandigheden, maar toch kwamen ze op slag van rust op voorsprong. Een miscommunicatie achterin leidde de treffer in. Het was echt geheel tegen de verhoudingen in, echter moesten we het er wel mee doen.”

Dieke vervolgt: ,,In de tweede helft moesten we noodgedwongen 4-4-2 gaan spelen door het ontbreken van een aantal spelers. Dat pakte gelukkig goed uit, daarbij moet gezegd worden dat onze inzet goed was. Doordat we een doelpunt wilde forceren, kwamen zij er met een aantal rappe counters goed uit, gelukkig voor ons werd daaruit niet gescoord. Halverwege het tweede bedrijf kregen we loon naar werken. Sipan Khalid bracht ons uit een vrije trap op gelijke hoogte. Hierdoor ontstond er nog meer vertrouwen en energie, zeker omdat ons team de hele wedstrijd de betere was. Na de gelijkmaker bracht ik ons op voorsprong. Uit een afgevallen vrije trap schoot ik hard in en met enig geluk werd de bal door twee van hun verdedigers van richting veranderd. Geluk moet je afdwingen zegt men. We bleven tot het laatste fluitsignaal strijden voor elke meter. Een paar minuten voor tijd schoot Vincent Donders ons in veilige haven. Een meer dan terechte overwinning moet ik zeggen. Een belangrijke zege, altijd lekker voor het zelfvertrouwen. In de derde periode willen we een rol van betekenis gaan spelen. Gelukkig komt er weer een aantal spelers terug van blessures, waardoor de selectie weer wat breder gaat worden. We willen het seizoen niet afsluiten als saaie middenmoter, dus we willen ons laten gelden in de race om de periode.”

Sporting Leiden, waarbij Joeri Devilee onder meer weer niet kon starten, klimt door deze overwinning naar de zesde positie op de ranglijst. Volgende week wacht er een uitwedstrijd tegen CVC Reeuwijk. Een tegenstander die zeker niet onderschat mag worden gezien hun resultaat dit weekend bij VVSB (3-3).