Nieuwe hoofdtrainer: Francis Janse

Sporting Leiden (za) heeft voor het nieuwe seizoen een opvolger voor Cees van Tongeren gevonden. Het is Francis Janse (58) uit Den Haag/Scheveningen. Francis is al ruim 30 jaar werkzaam als hoofdtrainer/assistent-trainer. Hij heeft een indrukwekkend c.v. met diverse clubs en is in het bezit van oefenmeester 1. Francis is vooral in de Rotterdamse regio actief geweest bij onder meer Spartaan’20, Hermes DVS en Papendrecht en was ook actief bij DHC in Delft. Zijn meest recente klus was die als trainer van Hoofdklasser Quick 2. Het bestuur en de Technische Commissie van Sporting Leiden zijn verheugd met de overeenkomst. I.v.m. het Coronavirus zal het fotomomentje op een later tijdstip plaatsvinden en zal Francis zich voorstellen aan de club. LAV berichtte gisteren al over de nieuwe hoofdtrainer overigens.

Sporting Leiden zaterdag 2

Na het vastleggen van een nieuwe hoofdtrainer heeft de Technische Commissie van Sporting Leiden ook het contract met Andres van der Hoeven, trainer van Sporting Leiden zaterdag 2, met een seizoen verlengt. Sporting Leiden zaterdag 2 komt dit seizoen uit in de reserve 3e klasse. Spelers en de Technische Commissie van Sporting Leiden zijn zeer tevreden over de samenwerking met Andres.

Met het aanstellen van Francis en het verlengen van de overeenkomst met Andres heeft Sporting Leiden de technische staf voor de zaterdagtak voor het nieuwe seizoen ingevuld. Op korte termijn verwacht de Technische Commissie ook de trainerspositie voor de zondagtak van Sporting Leiden ingevuld te hebben. We houden u op de hoogte!

Over Sporting Leiden

Sporting Leiden is opgericht in 2018 en ontstaan uit een fusie tussen de voetbalverenigingen v.v. Leiden & FC Rijnland. De clubs waren ruim 25 jaar goede buren op Sportcomplex Morsch II. Sporting Leiden is na de fusie de derde club in Leiden qua spelende leden, en biedt een uniek pakket aan mogelijkheden voor voetballiefhebbers. Zo is Sporting Leiden de enige vereniging in Leiden die zowel op zaterdag als op zondag prestatief voetbal kan aanbieden. Zowel de zaterdag- als zondag-afdeling spelen in de 3e klasse. Overige senioren hebben de mogelijkheid om op zaterdag of zondag te voetballen. Voor de jeugd biedt Sporting Leiden in alle leeftijdscategorieën een mogelijkheid om te voetballen, van JO9 t/m JO19. Op zondagochtend vindt er Peutervoetbal plaats op ons sportcomplex, hier leren de allerkleinste de basisprincipes van het voetbal op een speelse wijze. Naast veldvoetbal bestaat er ook de mogelijkheid om te zaalvoetballen bij de club.