HomeZaterdagDerde klasseStompwijk ’92 herpakt zich na rust en wint bij DHL (1-2)

Stompwijk ’92 herpakt zich na rust en wint bij DHL (1-2)

-

Derde klasse B (zondag)- Stompwijk ’92 trad zondag op de Brasserkade aan tegen DHL. De Meerhorst-bewoners wisten een 1-0 achterstand bij rust om te buigen en vertrokken uiteindelijk met drie punten uit Delft (1-2).

De bezoekers speelden een zeer matige eerste helft. Er werd weinig bewogen zonder bal en de vele foute inspeelpasses kwamen het spelpeil van de Stompwijkers ook bepaald niet ten goede. De Delftenaren profiteerden na een half uur spelen van zwak verdedigen van de Stompwijkse defensie en de 1-0 stand bij rust was dan ook volkomen terecht te noemen.

Na een donderspeech van het trainersduo Patrick Kamperveen en Rob van Benten pakten de bezoekers de draad op en niet veel later was de beloning daar. Na een goede actie van Rick de Haan kwam de bal bij Nick Ammerlaan, die Donny van Marwijk bereikte. Van Marwijk aarzelde niet en knalde de gelijkmaker tegen de touwen (1-1). Niet veel later kregen de gastheren, middels een penalty,  een uitgelezen kans om op opnieuw voorsprong te komen, maar Stompwijk ’92-doelman Jesper van Leeuwen wist de Delftse elfmetertrap fraai te keren.

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar De Haan (op archieffoto) werd uiteindelijk het ‘Stompwijkse Goudhaantje’. De jongeling kreeg de bal via Van Marwijk iets buiten het strafschopgebied aangespeeld en aarzelde niet. De spits kogelde de bal stijf in de kruising en bezorgde de bezoekers zo uiteindelijk toch nog een prima middag (1-2).

Stompwijk ’92-trainer Patrick Kamperveen na afloop: ,,De eerste helft was slecht van onze kant. We waren te gemakzuchtig en krijgen daardoor ook die goal tegen. Na rust hebben de jongens zich herpakt en laten zien waartoe ze in staat zijn. We moeten op mentaal gebied echt nog stappen maken, want voor hetzelfde geld laat je hier vandaag onnodig punten liggen. Wel leuk dat Rick die goal maakt met een afstandsschot. We hebben als trainersstaf de laatste tijd individueel met hem op afstandsschoten getraind en dan is het mooi voor die jongen als dat vlak voor tijd eruit komt. Al met al zijn we met twee overwinningen en 1 gelijkspel goed uit de winterstop gekomen. Het is nu zaak om deze reeks verder uit te breiden, zodat we de aansluiting met de middenmoot kunnen vinden’’, aldus de Leiderdorper tot besluit.

DHL- Stompwijk ’92 1-2 (1-0). 29. DHL 1-0, 58. Van Marwijk 1-1, 88. De Haan 1-2

Opstelling Stompwijk ’92: Van Leeuwen, Van den Bosch, Zabala, Van Bemmelen, Janson, Van Marwijk, Van der Arend , De Haan, Bol, Ammerlaan, Luiten.