Derde klasse A (zaterdag)- Het was gezellig druk op sportcomplex Aardam-West. Logisch want er stond een ware topper op het programma. Lijstaanvoerder TAVV was gastheer van buurman Aarlanderveen en het verschil tussen de nummers 1 en 2 bedroeg voorafgaand aan de tweestrijd zeven punten. Ruim na kwart over vier was er niets veranderd aan de onderlinge kloof en daarmee zette de ploeg van Frenk van der Kleij een stapje meer in de richting van de titel. Helaas was het wel meer spannend dan goed tussen deze kemphanen. Doelpunten bleven uit.

Bij de thuisploeg kon aanvoerder Lars van der Pijl gewoon meedoen. Een bovenbeenblessure leek roet in het eten te gooien voor zijn voorlopige afscheidswedstrijd, maar de centrale verdediger haalde het treffen, hoewel spelend in de bandage. Van der Pijl vertrekt komende week voor werk naar het buitenland en speelde zo zijn laatste wedstrijd van het seizoen (beluister ook het interview).

Aan de kant van Aarlanderveen ontbraken drie spelers. Aziz El Bouazatti, Reau Waandels en Fahri Margoum werden door de club weggestuurd en daarmee beleefde de club een dieptepunt na al roerige maanden waarbij de hoofdsponsor, het bestuur, trainer Arjen Linstra en de spelersgroep zeker niet altijd op dezelfde golflengte afstemden.

Van meet af aan nam de thuisploeg het initiatief. Het won de meeste duels, zocht meer de aanval en combineerde makkelijker. Tot grote kansen kwam de koploper in de eerste twintig minuten niet. Jeffrey Pieterse probeerde het tweemaal van afstand, maar het vizier van de middenvelder stond in deze wedstrijd niet scherp afgesteld. Twee actie’s van Donny van der Neut werden in de kiem gesmoord.

In minuut 22 kwamen de Veners wel goed weg. Randy Verwoerd verkoos het ruime sop en bediende Dorus Boddeke op maat. De centrumspits kan normaliter wel om een boodschap gestuurd worden als deze, maar de nummer negen miste overtuiging in de afronding waardoor doelman Maico du Chatinier eenvoudig redding kon brengen.

Een fase verderop volgde een tweede grote kans. De in de eerste helft lekker brutaal acterende jongeling Eric van der Hout werd weggestoken en de 1-0 leek nu wel in de maak. De inzet van de flankspeler ging echter voor TAVV langs de verkeerde kant van de paal. Het gaf wel aan dat de Ter Aarders de voorsprong eigenlijk wel verdiende, maar die kwam er niet. De derde en laatste grote kans was voor de ploeg van Linstra. De sterke spits Jorn Poelwijk, sinds jaar en dag speler van de club en een uitstervend ras, moest echter zijn meerdere erkennen in Edwin Pieterse.

Na de rust bleef het hoofdzakelijk bij goede bedoelingen. Boddeke kreeg eenmaal de vrijheid, maar alvorens hij tot daden kon komen, ging de vlag-ten onrechte- omhoog. Davey Grimmelius meldde zich vervolgens in de tegenstoot. Pieterse kwam ook nu als winnaar uit de tweestrijd.

TAVV bleef wel druk zetten, maar het vernuft was er dit keer in te geringe mate. Aarlanderveen speelde zich nog wat keren onder de druk vandaan en even voor tijd werd bijna de winst gegrepen. Poelwijk had een ferme kopbal in huis, maar ook nu toonde Pieterse aan een doelman van formaat te zijn, die TAVV na dit seizoen ongetwijfeld gaat missen.

Zo bleef het dus bij de brilstand. Beide trainers konden daar wel mee leven, zo bleek na afloop. Frenk van der Kleij en Arjen Linstra horen we terug in de nastoot en ook Van der Pijl liet zijn licht nog schijnen over de niet beklijvende topper waarin TAVV zich toch de morele winnaar mocht noemen.

TAVV-Aarlanderveen 0-0.

Opstelling TAVV: Pieterse, K. van Wijk, Van der Pijl, Otto, Modderaar, Verwoerd, Van der Neut, Pieterse, Straver, Boddeke (82. M. van Wijk), Van der Hout.

Basisopstelling Aarlanderveen: Du Chatinier, Egberts, Nagtegaal, Busse, Chemlali, Grimmelius, Karmiris, Voorn, Nieumijer, Poelwijk, Wassing.

Foto’s: Jan van der Lubbe