HomeZaterdagDerde klasseTAVV en FC Oegstgeest spelen gelijk na zinderende en bizarre wedstrijd

TAVV en FC Oegstgeest spelen gelijk na zinderende en bizarre wedstrijd

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na de 2-0 na ruim tien minuten spelen leek thuisploeg TAVV af te stevenen op een simpele en ruime zege op FC Oegstgeest. Voor rust was het echter al weer gelijk. De 3-3 eindstand werd uiteindelijk bereikt na een slotfase vol hectiek en dramatiek die elke beschrijving tart.

TAVV startte overdonderend en al na nog geen twee minuten spelen tekende Nick Straver met een kopbal voor het eerste competitiedoelpunt van de club uit Ter Aar. Na de 2-0 van Jeffrey Pieterse maakte het thuispubliek zich op voor een vrolijke middag. De glimlach ging nog niet van het gezicht toen Bob den Hollander met een penalty tegen scoorde, maar wel toen de mannen van de nieuwe trainer Dennis Tijssen vervolgens het spoor bijster raakten.

De passing werd slordiger en het tempo verdween. Hier deed het zich gevoelen dat maar liefst zeven potentiële basisspelers geblesseerd of geschorst vanaf de zijlijn moesten toekijken. Ondanks het uitvallen van spelbepaler Den Hollander voetbalde Oegstgeest zich in de wedstrijd. De 2-2 van Timo Lichtenbeld in de slotminuut van de eerste helft was weliswaar curieus, maar wel verdiend. Iedereen verkeek zich op een voorzet van de rechtsback waarna het leer in het doel verdween.

TAVV herpakte zich na de thee en kwam al rap opnieuw op voorsprong via jongeling Eric van der Hout. De nekslag voor Oegstgeest was het echter niet. Daniel van Vliet scoorde al rap fraai de gelijkmaker. Daarmee was de koek aanvallend gezien op voor de bezoekers. TAVV ondernam een ware stormloop op het doel van invaller keeper Sebastiaan Perreijn. Die wist echter van geen wijken geholpen door wat geluk en het tomeloze en taaie verzet van zijn medespelers.

Dat een vierde treffer uitbleef, kan gezien de vele kansen en scrimmages in het doelgebied zonder meer als een mirakel worden gezien. Chiel Konings kreeg de beste kans. Hij schoot echter een penalty slap in, die vervolgens gekeerd werd door Perreijn die net een minuut in het veld stond en een treffer van de blauw-witten werd op aandringen van de grensrechter van Oegstgeest geannuleerd.

,,Bespottelijk”, vond Straver na afloop. ,,Het was een loepzuiver doelpunt, maar hun vlaggenist was vandaag wel erg nadrukkelijk aanwezig.” Hij werd in deze mening gesteund door medespelers en publiek. Realistisch vervolgt de middenvelder echter: ,,We kregen zeker twee open kansen en veel andere mogelijkheden. Ja, als je daaruit niet scoort vergeet je jezelf te belonen. Het was zo’n wedstrijd waarin het gewoon niet lijkt te mogen. Steeds kwam er een voetje of zo tussen. Neemt niet weg dat we veruit de betere ploeg waren en gewoon hadden moeten winnen. Onze ambities blijven echter recht overeind: promotie naar de tweede klasse. Zo’n match als vandaag is eenmalig.”

In het centrum achterin bij opponent FC Oegstgeest speelde Steven Apcar een verdienstelijke partij. Na eindeloos, en hopeloos lijkend, blessureleed stond de speler weer in de basis: ,,Heerlijk! Ik heb lang getwijfeld of ik wel zou moeten doorgaan na wéér een blessure. Vandaag weet ik dat ik er goed aan gedaan heb. Dit is toch geweldig: knokkend voor elke centimeter met het hele team sleepten we een punt uit het vuur.”

Lichaamstaal zegt vaak meer dan woorden, zo ook bij Apcar, de euforie is bijna tastbaar. Hij besluit: ,,Een bizar laatste kwartier van een bizarre wedstrijd. We zijn een jonge groep met de nadruk op groep. Twee keer achter en toch nog gelijk komen. Ook het uitvallen van Den Hollander deerde ons niet. Wat een geweldige wedstrijd van ons. Dit gaat ook de basis worden voor de rest van ons seizoen.”

TAVV-FC Oegstgeest: 3-3 (2-2). 2. Straver 1-0, 10. Pieterse 2-0, 25. Den Hollander 2-1, Lichtenbeld 2-2, 52. Van der Hout 3-2, 57. Van Vliet 3-3. Scheidsrechter: Van Doorn.

TAVV: Piket, , Valentijn, Van Veen, Verwoerd, Konings, Pieterse, Straver, Keijzer, Van Koert 65. De Bruijn), Boddeke, Van der Hout (65. El Mariami).

FC Oegstgeest: Van der Kaay (75.Perreijn), Tiom Lichtenbeld, Bakker, Overvliet, Van Gent, Van Vliet (78. Niels Lichtenbeld), Den Hollander (35. Van Moorsel), Roelen, Van der Weijden, Apcar, Steenkamer.