zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTAVV krijgt helpende hand van Gouda

TAVV krijgt helpende hand van Gouda

-

Derde klasse A (zaterdag)- TAVV is na de veertiende speeldag nog altijd lijstaanvoerder. De ploeg van Frenk van der Kleij won met 0-2 bij en van Gouda en heeft daardoor nog steeds drie verliespunten minder dan tegenstrever Aarlanderveen.

Een eenvoudige middag werd het niet voor de ploeg uit Ter Aar. De trainer: ,,We troffen een iets minder stugge ploeg dan vorige week tegen VVC. Toen moesten we opboksen tegen een muur. Nu was er meer ruimte, maar na het eerste kwartier ebde ons goede spel weg. In die eerste vijftien minuten werden de flanken goed benut, maar dat konden we niet volhouden helaas. Het werd slordiger en Gouda kreeg twee goede kansen. Daarna konden zij niet meer gevaarlijk worden en even voor de onderbreking kregen we hulp van hen. Randy Verwoerd raakte geblesseerd en de bal ging maar niet uit. Vervolgens kreeg Kevin van Wijk het aan de stok met een tegenstander en die maakte een slaande beweging. Dat leverde een rode kaart op en daardoor hadden wij profijt in de tweede helft.”

Toch bleef de stand nog steeds doelpuntloos na een strafschop voor TAVV. De doorgaans trefzekere Jeffrey Pieterse miste en zo leek Gouda goed weg te komen. De krachten vloeiden evenwel weg bij de thuisploeg en daar konden de gasten van profiteren. Pieterse herstelde zich goed met een assist op Jesse Modderaar. Het doelpunt werkte bevrijdend voor de grote kandidaat voor de titel. Uiteindelijk maakte Eric van der Hout er 0-2 van en daarmee ging het boek van de gastheren dicht.

De maker van het tweede doelpunt: ,,De rode kaart kwam ons goed uit. Ik heb het niet goed kunnen zien, maar Van Wijk schijnt geraakt te zijn. Dat was natuurlijk niet slim van de tegenstander, want we kregen daardoor de overhand in de tweede helft. Daarvoor waren we wel wat sterker en gevaarlijker via standaardsituaties, maar het was lastig om er doorheen te komen. Na de rust ontstond er meer ruimte en ik ben blij dat ik zelf de tweede mocht maken. Dat was mijn eerste goal in het eerste en voelde als een opluchting. Ik heb volgens mij vier duels in 1 gespeeld en het is altijd lekker om belangrijk te kunnen zijn. Normaal gesproken speel ik mijn wedstrijden bij de JO19 en daar heb ik het erg naar mijn zin. Of ik ga doorbreken, durf ik niet te stellen. Ik moet gewoonweg mijn best blijven doen en hoor echt bij deze club. Ik ben opgegroeid bij deze dorpsclub en voel me hier thuis. Omdat Yassine El Mariami geblesseerd is, kreeg ik mijn kans nu. Ook Youri Looyestijn was er niet bij. Het geeft aan dat we aardig wat mogelijkheden hebben voorin. De winst was belangrijk omdat Aarlanderveen ook maar blijft winnen. Ook lastige potjes moet je winnen als koploper zijnde.”

Basisopstelling TAVV: E. Pieterse, Van Wijk, Otto, Van der Pijl, Modderaar, Straver, J.Pieterse, Verwoerd, Van der Hout, Boddeke, Van der Neut.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read