HomeZaterdagDerde klasseTimo van Aken (Voorschoten’97, zo.): ,,Hard gewerkt, maar helaas geen punten”

Timo van Aken (Voorschoten’97, zo.): ,,Hard gewerkt, maar helaas geen punten”

-

Derde klasse A (zondag) – ,,We hebben er keihard voor gewerkt, het was een prima en sportieve wedstrijd tegen het lastig te bespelen RKDES dat wel op de derde plek stond, maar we stonden na negentig stormachtige minuten wel met lege handen door deze 1-3 nederlaag. Ook de harde wind in de rug kon ons na rust niet aan grotere kansen helpen. Maar gewoon deze inzet aanhouden dan komen de punten vanzelf wel”, aldus Timo van Aken van de zondagtak van Voorschoten’97.

Waar Voorschoten’97 op de negende plek verbleef met 16 uit 14 stond de ploeg uit Kudelstaart derde met 25 uit 15. Zou het lukken om na de behaalde punten tegen Spaarnewoude en FC Aalsmeer de drie punten op sportpark Adegeest te kunnen behouden? Daar zag het halverwege de eerste helft zeker naar uit. Van Aken: ,,Uit een vrije trap zo bij de middenlijn kopte onze Niels van den Berg van wel veertien meter de bal onberispelijk in het doel, 1-0. We speelden goed ondanks de harde wind en regen. Maar we gingen toch met 1-2 de rust in waarbij hun tweede treffer voortkwam uit een door velen betwijfelde strafschop.”

Zou de tweede helft met een meer dan stevige bries in de geelgroene rug voor ander voetbal zorgen? Of zou elke lange bal van de thuisploeg gedragen door de opkomende rukwinden kansloos over de achterlijn bij RKDES verdwijnen? Van Aken: ,,We hadden in de rust besloten om voluit druk naar voren te zetten in alle linies, wat echter niet altijd goed verliep. Zo kregen we toch ook niet echte kansen op de gelijkmaker, ondanks al onze inzet. Maar toen zij dan ook de 1-3 scoorden, was het ook over en uit bij ons. Maar Huib, onze trainer, verwoordde het na afloop ook goed met de zinsnede dat er de hele wedstrijd door ons hard was gewerkt.”

Met dit 1-3 verlies tegen RKDES bleef Voorschoten’97 negende met 16 uit 15 (19-36) en RKDES bleef derde met 28 uit 14 (39-19). Na een vrije zondag wacht zondag 1 maart het op de vierde plek verblijvende VSV. Weer een tegenstander om de groengele mouwen dus voor op te stropen.

Voorschoten’97 – RKDES 1-3 (1-2). 23. Van den Berg 1-0, RKDES 1-1, RKDES 1-2 en RKDES 1-3.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Beelen, Adriaanse, Van der Born, Hilders, Elligens, Oerlemans, Aschman (Bhour), Van Aken (Dekker), Lindeman (Kuijper), Van den Berg.

Foto’s: met dank aan Luuk Oerlemans