HomeDerde klasseKoudekerkVierde klasse: winst Koudekerk, verlies Roodenburg en punt voor Zwammerdam

Vierde klasse: winst Koudekerk, verlies Roodenburg en punt voor Zwammerdam

-

Vierde klasse A

Koudekerk- FC Boshuizen

De ploeg van Ronald Rosdorff profiteerde optimaal van de uitglijders van de nummers 1 en 2 van de ranglijst. SJC verloor verrassend op eigen veld van Kickers’69 (0-2), terwijl Hazerswoudse Boys het niet kon bolwerken op bezoek bij SJZ (3-1). Over dat duel later meer. Koudekerk moest het vooral van het laatste kwartier hebben. Op dat moment was de score nog in balans (1-1) aan de Gruttolaan, maar de Leidenaren werden daarna alsnog aan de kant geschoven (4-1). De verliezende trainer Nino Poulina: ,,We konden lange tijd gelijke tred houden, maar aan het einde werd duidelijk dat onze trainingsarbeid of meer het ontbreken daarvan fataal werd. De gaten werden heel groot en daar wist Koudekerk wel raad mee. Al met al een geflatteerde nederlaag, maar wel een verdiende zege voor Rosdorff en de zijnen. Voor de nu weer gedeelde nummer twee scoorden Bryan van Delft (2), Ricardo van Rijswijk en Yvar de Groot. Namens de Boshuizerkadeploeg tekende Leo Luca de Rubertis voor het tegendoelpunt.

Roodenburg-Woubrugge

Na zeventien duels heeft Roodenburg nog steeds pas drie zeges op de naam staan. Nu ging de Leidse ploeg op het eigen veld onderuit tegen Woubrugge (0-2). Voor de gasten was Shijie Hu tweemaal succesvol. Nouri Essaoui meende dat er meer in had gezeten voor zijn ploeg, maar bleef dus weer met lege handen achter. ,,Een gelijkspel was meer de verhouding geweest. Het veld was puur slecht en daar hadden beide ploegen ook flink wat moeite mee. Naar mijn idee ging er aan het eerste doelpunt een overtreding en buitenspel aan vooraf. Bij de tweede treffer van Woubrugge ging mijn aanvoerder helaas in de fout. Het euvel zit vooral in het gegeven dat we de laatste tijd moeilijk of niet tot scoren komen. We kunnen wel weer eens een zege gebruiken.”

Vierde klasse B

NSV’46-Zwammerdam

Door een 3-3 gelijkspel bij middenmoter NSV’46 zakte Zwammerdam naar de vijfde plaats op de ranglijst. Het winnende Woerden schoof op door een beter doelsaldo en Zevenhoven en Alphense Boys, die ploegen wonnen ook, liepen als nummer twee en drie uit naar een voorsprong van respectievelijk vijf en vier punten op de groenwitten. Morris van Vliet opende de score aan de Gerberastraat in Noorden. Tien minuten later en na twintig minuten werd het zelfs 0-2 door Jordi de Groot, uit weer een hoekschop. Kort na de pauze deed de gastheer iets terug en na ruim een kwartier na de rust was de voorsprong geheel verdwenen voor de bezoekers. Een benutte strafschop betekende zelfs de 3-2, maar kort daarna zorgde Reijer Peters alsnog voor evenwicht en de eindstand.