dinsdag, april 23, 2024
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkWarmunda de gelukkigste in topper tegen Koudekerk

Warmunda de gelukkigste in topper tegen Koudekerk

-

Vierde klasse A-Zaterdag stond er een heuse topper op het programma in de vierde klasse A. Koudekerk, met drie gewonnen wedstrijden, ontving Warmunda dat tweemaal gezegevierd had en een keer gelijk had gespeeld. Een spetterende clash werd het zeker niet en het niveau was vaak teleurstellend. Uiteindelijk slopen de bezoekers met een 0-1 winstpartij naar huis. Het vlak voor rust heen zenden wegens een tweede gele kaart van sterkhouder Sander Schmand (Koudekerk) had zeker invloed op de wedstrijd.

De eerste helft werd gekenmerkt door een laag tempo, veel balverlies en foute passes. Trainer Jarno Verweij wees naar het drijfnatte kunstgras dat bij contact de bal vaak deed doorschieten. Een fatsoenlijke aanname van het leer was daarom extra moeilijk. Daar had de net voor de TC3 geslaagde oefenmeester absoluut een punt. Kansen creëren bleek een uiterst moeilijke zaak. De doelmannen kregen zo in de neerplenzende regen en kou amper gelegenheid hun talenten aan te spreken.

Rens van der Zwet kreeg een plots doorschietende schuiver van Koudekerk speler Jay Langejans te verwerken, die hij met moeite tot corner verwerkte. Daarmee was de koek wat hachelijke momenten voor doellieden betreft eigenlijk op in een gelijk opgaande partij voetbal. Een van de meest cruciale momenten van de wedstrijd was de tweede gele kaart die Schmand ontving. Vanaf de tribune gezien leek de overtreding met geel zwaar bestraft, maar scheidsrechter Frikken stond er met zijn neus bovenop en hij besloot tot een prent. Omdat de speler al in de eerste minuut geel had ontvangen moest hij het veld verlaten.

Logischerwijs lag het initiatief in de tweede 45 minuten vooral bij de bezoekers en dit leverde al rap een 0-1 voorsprong op. Ook hier speelde het veld, en wellicht ook geluk, een rol in. Centrale verdediger Sander Weijman dacht op fraaie wijze een scherpe voorzet met een fraaie zweefduik weg te kopen. Maar ook nu schoot de bal verrassend door en over de speler heen. Het leer werd dankbaar in ontvangst genomen door Sepehr Safi, die makkelijk scoorde. De ploegen begonnen eindelijk beter te voetballen met een levendige wedstrijd tot gevolg. Warmunda drong aan om de tweede te forceren en de rood-witten zwoegden en buffelden om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Geen van beide teams slaagde in hun opzet: Warmunda omdat ze weinig raad wisten met de geboden ruimte en Koudekerk omdat het geluk en de finesse in aanvallende zin ontbraken.

Keeper Van der Zwet meent dat de overtalsituatie een belangrijke rol had gespeeld: ,,We hadden natuurlijk geluk dat we de hele tweede helft met tien tegen elf voetbalden. Het was van twee kanten nogal rommelig met weinig kansen. Voor een keeper is het dan zaak de concentratie te houden. Van de kou had ik niet zoveel last door me goed te kleden met een thermoshirt. Het mag dan niet best allemaal zijn geweest, maar ook slechte wedstrijden moet je winnen als je kampioen wilt worden.” Het hoge woord is eruit, waarschijnlijk ook geïnspireerd door de prima resultaten tot dusver.

Trainer Verweij over de wedstrijd: ,,Natuurlijk ben ik over het resultaat teleurgesteld, een gelijkspel had wel terecht geweest. Toch overheerst bij mij het gevoel van trots. Wat een inzet! Wat een strijdlust! Als je de hele tweede helft met tien tegen elf speelt en er dan in slaagt in het laatste kwartier Warmunda zo onder druk te zetten dan kun je als trainer niet anders dan heel tevreden zijn.”

Exponent van de werklust was spits Bas van Heerdt. Verweij: ,,Hij neemt de ‘jonkies’ echt op sleeptouw. Hij kan verschrikkelijk goed voetballen en geeft wekelijks het voorbeeld. Vandaag cijferde hij zich weg voor de ploeg en dat is ook een kwaliteit.” Al te zwaar tilt de oefenmeester niet aan de nederlaag. ,,Jammer, maar we blijven echt zo lang mogelijk strijden voor een hoge klassering. Koudekerk heeft gewoon een goede ploeg.”

Warmunda heeft de koppositie overgenomen van Koudekerk. Volgende week komt SJC op bezoek en gaat Koudekerk de degens kruisen met Hazerswoudse Boys. Donkere wolken hingen vandaag boven de wedstrijden in de vierde klasse A. In figuurlijke zin hangen ze ook boven de competitie. Dinsdag weten we meer.

Koudekerk-Warmunda 0-1 (0-0). 51. Sepehr Safi 0-1. Scheidsrechter Frikken.

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal, Weijman, Jorin Roosenbrand, Fabian Roosenbrand, Schmand, Langejans (46. De Schepper), Van den Berg, Van Heerdt, Van Aalst, Goudkuil (60. De Groot), Van der Zwet.

Opstelling Warmunda: Van der Zwet, Witkamp, Holverda, Winkelman, Van Noort, Sohrab Safi, Kortekaas, Vis (81. Van Noort), Van Bentem, De Louw (37. Van der Boon), Sepehr Safi.

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen