Voorbeschouwing derde klasse A

Zaterdag 25 januari

Alphia-FC Oegstgeest

Het is reeds (te) vaak gememoreerd: het verlies van een groot aantal dragende spelers is FC Oegstgeest duur komen te staan. Trainer Nico van der Salm en zijn mannen werken er hard voor, maar dat blijkt vooralsnog niet voldoende om weg te komen uit de gevarenzone. Voor de bezoekers is het te hopen, dat de winterstop nieuw elan brengt want anders wordt het een lastig verhaal. Een strohalm is dat ook ploegen als Gouda, Blauw Zwart en VVC amper punten halen. Deze vier teams lijken uit te gaan maken wie degradeert of niet. Elk punt is er een, dus een gelijk spelletje tegen het op de vijfde plaats staande Alphia zou een mooi resultaat zijn voor de fusieclub.

Lugdunum-CVC Reeuwijk

De groenwitten beleefden een ijs- en ijskoude douche vlak voor de winterstop toen de ploeg met nog luttele minuten te spelen alsnog verloor van Nieuwkoop. Daardoor kwam deze ploeg op gelijke hoogte met de Leidenaren en werd de afstand tot de nummer twee, Aarlanderveen wel erg groot: zeven punten. Een periodekampioenschap lijkt vooralsnog de enige mogelijkheid om voor de nacompetitie, en dus promotie, in aanmerking te komen. Na vier wedstrijden staat Lugdunum er redelijk voor, maar het kan zich geen puntenverlies veroorloven. Eerste hindernis in het nieuwe jaar is middenmoter CVC Reeuwijk. De bezoekers verloren hun laatste wedstrijden voor de winterstop en zullen zich hiervoor willen revancheren. Afgelopen zaterdag werd Hazerwoudse Boys in een oefenduel met 3-1 verslagen. Gezien de potentie van de mannen van Roberto Escudero moet het mogelijk zijn is een goed resultaat te boeken.

Sporting Leiden-Aarlanderveen

Na het tragische ongeval tijdens het trainingskamp is Spanje moet Sporting Leiden de draad weer oppakken. Dat zal niet meevallen, maar het zet voetbal wel in het juiste perspectief. De zwakke reeks van vijf wedstrijden, twee keer gelijk en drie nederlagen, lijken minder belangrijk. Misschien dat een en ander de Leidenaren juist om boost geeft om voetballend de ellende van zich af te spelen. Dat zou juist tegen het sterke Aarlanderveen een prestatie van formaat zijn. De promovendus, waar het rommelt met spelers die hun vertrek hebben aangekondigd, staat tweede en op ruime voorsprong op nummer drie Lugdunum. De ambitieuze Aarlanderveners zullen zaterdag absoluut voor de volle winst gaan. De mannen van Cees van Tongeren zullen naar hun vorm van het begin moeten reiken om de bezoekers te weerstaan. Dat zou ook een fraai eerbetoon zijn aan de meer dan ongelukkige Rian van Ooijen.

TAVV-VVC

Wie stopt de TAVV trein is de vraag voor de concurrentie van TAVV. De ploeg lijkt op weg om de degradatie van vorig jaar weer goed te maken; de tweede klasse lonkt. Acht zeges op rij lieten de mannen van Frenk van der Kleij voor de winterstop noteren. Het moet wel heel gek lopen als daar geen negende overwinning aan wordt toegevoegd zaterdag. VVC is rode lantaarndrager en kreeg in twaalf wedstrijden maar liefst 49 doelpunten om de oren. Het zal niemand verbazen als de bezoekers niet alleen de bus parkeren op het parkeerterrein maar ook voor de doelman. Het laatste puntje dat VVC liet aantekenen dateert alweer van 26 oktober. Het zal onmiddellijk blind tekenen voor weer een puntje. Het is echter uiterst onwaarschijnlijk dat TAVV het zover zal laten komen.

Voorbeschouwing derde klasse A

Zondag 26 januari

Derde klasse A

Spaarnwoude-Voorschoten’97

Statistieken vertonen soms grappige details. Kijkend naar de laatste drie wedstrijden voor de winterstop noteerde Spaarnwoude winst-verlies-winst terwijl Voorschoten’97 juist verlies-winst-verlies kon noteren. Om het rijtje te vervolgen zouden de bezoekers met de punten aan de haal moeten gaan. Helaas voor de mannen van Huib van Oostrom Soede werkt het anders. Om van de middenmoter te winnen zal toch echt een prima pot op de mat gelegd moeten worden. Voorschoten zou dat zeker kunnen, maar is zoals bekend sterk afhankelijk van de spelers die het in het veld kan brengen. Routiniers als Bryan Hilders en Roy Elligens zien soms wel erg jonge en onervaren medespelers op het veld staan. Van Oostrom Soede hoopt immer dat ‘zijn’ jonkies een prima pot op de mat leggen en waarom ook niet? Een gelijk spel zou een mooie prestatie zijn.

Zwanenburg-Sporting Leiden

Het is een understatement om te zeggen dat het seizoen tot dusver teleurstellend was voor Charl van Goozen en zijn selectie. Zondag jongstleden werd al voor de tiende keer verloren. Slechts één keer winst en een doelgemiddelde van 6 voor en 52 tegen is om te huilen. De moed lijkt de Leidenaren nog niet in de schoenen te zijn gezakt als we de berichten mogen geloven. Die positieve gedachte is hard nodig als er naar Zwanenburg gereisd wordt zondag. Deze ploeg haalde uit de laatste vijf wedstrijden maar liefst dertien punten en is dus aan een uitstekende serie bezig. De tweede periodetitel lonkt en opponent Sporting Leiden zal vermoedelijk als een simpele klus beschouwd worden. Wellicht dat de Leidenaren kunnen profiteren van een vorm van onderschatting.

Derde klasse B

AVV Alphen-Stompwijk’92

Wordt elders deze week belicht als Krakerr van de Week