Zaterdag derde klasse A

Sporting Leiden – FC Oegstgeest

Sporting Leiden zag afgelopen zaterdag (op bezoek bij FC VVC) de wedstrijd ruim 20 minuten voor tijd worden gestaakt vanwege een ernstige blessure van Adil Harfaoui. De ongelukkige Leidenaar moest met een kuit-en scheenbeenbreuk het veld verlaten. Inmiddels is bekend dat het resterende gedeelte van de wedstrijd in het laatste weekend van februari (bij een 1-1 stand) wordt uitgespeeld. De Leidenaren ontvangen komend weekend ‘buurman’ FC Oegstgeest, dat tegen Lugdunum op 2-2 bleef steken. De mannen van Nico van der Salm zullen gebrand zijn op revanche voor het eerdere treffen op De Voscuyl, toen eindigde de wedstrijd in een afgetekende 0-5 zege voor de Morsclub.

Lugdunum – Nieuwkoop

Lugdunum schoot zaterdag bij FC Oegstgeest pas bij een 2-0 achterstand wakker en wist uiteindelijk, via late goals van Tom Dijkhuizen en Ilias Absalem, toch nog een puntje naar de Kikkerpolder mee te nemen. Door het puntenverlies in Oegstgeest verspeelden de mannen van Roberto Escudero de koppositie in de tweede periode aan Aarlanderveen. Winst is komende zaterdag, tegen Nieuwkoop,  dus een absolute must voor de Kikkers om nog kans te maken op deze periodetitel. Het eerste treffen in Nieuwkoop tussen beide teams kende overigens een bijzonder slot. De wedstrijd werd toen negen minuten voor tijd (bij een 0-1 stand) gestaakt en werd op een later moment uitgespeeld. De thuisploeg wist, tegen 9 Leidenaren, in deze korte tijd toch nog twee keer te scoren en hield de punten in eigen huis (2-1). Nieuwkoop verloor overigens afgelopen zaterdag met 0-1 van VVSB.

TAVV – Be Fair

De koploper pakte, na het verrassende puntenverlies van vorige week tegen hekkensluiter VVC, de draad weer op bij Gouda. Doelpunten van Jesse Modderaar en talent Eric van der Hout waren voldoende voor een 0-2 zege. Het lijkt erop dat TAVV en Aarlanderveen dit seizoen gaan uitmaken wie dit seizoen de kampioensvlag in deze klasse mag hijsen. Het gat met nr. 3 (VVSB) is inmiddels acht punten en beide kopploegen laten tot nu toe weinig steekjes vallen. TAVV ontvangt zaterdag Be Fair, dat in de veilige middenmoot bivakkeert. De Waddinxveners verloren zaterdag met 1-4 van Alphia. Het eerste treffen tussen Be Fair en de Ter Aarders eindigde in een 0-1  zege voor de ploeg van Frenk van der Kleij. Yassine El Mariami, routinier en sterkhouder, is nog steeds niet inzetbaar.

Zondag derde klasse A

FC Aalsmeer – Sporting Leiden

Sporting Leiden kwam afgelopen zondag niet in actie, de thuiswedstrijd tegen VVH/Velserbroek werd afgelast. En dus  blijven de Leidenaren na 12 wedstrijden staan op 3 punten. Om degradatie naar de vierde klasse te voorkomen, dienen de Morsbewoners in de tweede helft van de competitie dus nog aardig wat puntjes bij elkaar te sprokkelen. Wellicht dat komend weekend de ommekeer gaat plaatsvinden, dan gaat Sporting Leiden op bezoek bij FC Aalsmeer. De Aalsmeerders staan slechts één plaats hoger op de ranglijst dan de hekkensluiter. De eerdere ontmoeting tussen beide clubs eindigde in een 0-4 zege voor FC Aalsmeer.

VSV – Voorschoten ’97

Na de winst van vorige week bij Spaarnwoude (1-4) was er nu opnieuw een resultaat voor Voorschoten ’97. Ditmaal werd gelijkgespeeld tegen FC Aalsmeer (1-1). De Adegeest-bewoners verzamelden inmiddels 16 punten uit 14 wedstrijden en staan op plek 9. Komend weekend gaat Voorschoten ’97 op bezoek bij VSV.  Bij winst nestelen de mannen van Huib van Oosterom Soede zich wat steviger in de middenmoot. De eerdere wedstrijd dit seizoen tegen de opponent uit Velserbroek eindigde in een 2-5 overwinning voor VSV.

Zondag derde klasse B

DHL – Stompwijk ’92

Er was zondag eindelijk weer succes voor Stompwijk ’92. De mannen van Patrick Kamperveen zetten het Haagse WIK met 3-0 opzij. Door deze zege stegen de Stompwijkers naar plek 10 en namen wat afstand van de onderste plaatsen. Komend weekend vertrekt Stompwijk ’92 naar Delft, waar tegenstander DHL wacht. De Delftenaren staan op de 8e plaats en verzamelden twee punten meer dan de Stompwijkers. De heenwedstrijd in Stompwijk tussen beide teams eindigde in een 1-1 gelijkspel. Ondertussen werd bekend dat Stompwijk’92 komend seizoen (nog) niet zal veranderen van speeldag.