zaterdag, april 20, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgFC Boshuizen-Roodenburg: geen doelpunten, wel enerverend

FC Boshuizen-Roodenburg: geen doelpunten, wel enerverend

-

Vierde klasse (zaterdag)-De Boshuizerkade vormde het strijdtoneel van een echte Leidse derby tussen FC Boshuizen en Roodenburg. Het bleef uiteindelijk bij 0-0 in de stromende regen.

De thuisploeg had in het begin het betere van het spel. Roodenburg probeerde een spaak in het wiel te steken met hun kenmerkende felle spel. De bezoekers vuurden in het eerste kwartier twee schoten af op het doel van FC Boshuizen, maar een doelpunt leverde dat niet op. De wil om te winnen was wel duidelijk aanwezig, misschien zelfs wat te veel. Er zat veel onrust in het spel, waardoor goed lopende aanvallen niet te zien waren.

Het gebrek aan rust was goed te zien toen keeper Khalid Makkor een situatie volledig verkeerd inschatte door de bal in de voeten van een speler van FC Boshuizen te schieten. In zijn eigen strafschopgebied nog wel. Nabile Benali reageerde met een assist op een medespeler, die diezelfde Makkor met zijn rechtervoet stopte. Hiermee herstelde hij zijn fout vakkundig.

Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het voetbal van beide kanten feller en korter en steeg daarmee de amusementswaarde. Leuk om te zien dus en de vraag was toch wie hier het eerste doelpunt zou maken. Verrassend genoeg bleef een treffer nog uit.

Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld. Kansjes over en weer zonder dat er afgetrapt moest worden na een doelpunt. Na een uur spelen incasseerde Roodenburger Abdennour Zoulali zijn tweede gele kaart. De eerste was voor een overtreding en de tweede voor het welbekende mekkeren tegen de scheidsrechter. Hij moest het veld dus verlaten met een rode kaart op zak. FC Boshuizen had amper de tijd de man meer situatie uit te buiten, want ook de Kadebewoners zagen een getrokken rode kaart toen Ayoub Hamdi een doorgebroken speler net buiten het strafschopgebied vloerde. Hamdi moest dus ook het speelveld verlaten.

Roodenburg werd vervolgens sterker en beter.  Rahim Sebah Abdul van de Boshuizerkadeclub zette hier twee uitgespeelde kansen tegenover. Tot twee keer toe draaide hij behendig weg van zijn tegenstanders, maar even vaak zat Makkor hem dwars door de bal te stoppen. Vervolgens deed Roodenburg zichzelf bijna de das om toen ook Abdel Hakim Bouchlaf met rood van het veld werd gestuurd. FC Boshuizen kon evenwel niet profiteren en zo bleef het 0-0.

Evert Groen van FC Boshuizen na afloop: ,,Hun felle spel ontregelde ons misschien een beetje. Wij konden in ieder geval niet doordrukken om tot een goed resultaat te komen. Dat is best jammer want bij winst hadden we steviger in het linkerrijtje gestaan. Jammer van de 0-0, want vorige week bij Bernardus hebben we het ook al laten liggen.”

Calvin Rijsdam van Roodenburg: ,,Ik denk dat we terecht een punt hebben gepakt hier. Als ons scorend vermogen beter wordt, kunnen we op termijn zelfs drie punten slepen uit dit soort wedstrijden. Want dat scorend vermogen, daar ontbreekt het bij ons echt aan. We hebben tot nu toe al best een paar sterke tegenstanders gehad en daar kunnen we goed weerstand aan bieden. Nu nog een keer winnen.”

Opstelling FC Boshuizen: Blikman, Groen, Winter, Poulo, Mouhyieddine, Sebah Abdul, Benali (Mpuisa), Marzak, Hamdi, Gordon (Asig), Abbach (Bashir)

Opstelling Roodenburg: Makkor, Bardaa, Bouhchlaf, Oulmoudem, Rijsdam (Serraj), Abdennour Zoulali, Belkhir, Anass Bouchnafa, Abdelhak Bouchnaffa (Soufian Zoulali), Irdi, Mizab (Kouskouss)

Kevin Beerenfenger
Kevin Beerenfenger
Breed georiënteerd, veel kennis van het regionale voetbal. Liefhebber in hart en nieren.

Must Read