HomeVijfde klasseMMOFC Boshuizen (za) thuis langs MMO

FC Boshuizen (za) thuis langs MMO

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De eerste competitieronde heeft de zaterdagtak van FC Boshuizen succes opgeleverd. Aan de Boshuizerkade werd MMO met 3-1 teruggewezen.

Iets later dan gebruikelijk begon de wedstrijd. Het wachten was op de bezoekers uit Hoogmade. Na een rommelig begin viel na tien minuten het eerste doelpunt. De volledig vrijstaande Jelle van Tol kopte de 0-1 binnen. Een gemakkelijk weggeven doelpunt door FC Boshuizen. Het slordige spel vervolgde zich en  spelers bereikten elkaar niet. Van achteruit werden ballen blind weggetrapt en de ergernissen tussen spelers in het veld waren merkbaar. Arbiter Van den Dop lastte een drinkpauze in, lees kalmeringsmoment, en vooral de thuisploeg gebruikte die voor de nodige discussie. Soms werd deze wat verhit gevoerd en terecht greep de technische staf van FC Boshuizen daarop in. Vooral Murat Asig werd tot rust gemaand.

Blijkbaar was de drinkpauze een uitkomst voor de thuisploeg, want vlak daarna liet diezelfde Asig (vorig seizoen SV Nootdorp, eerste klasse) zien dat hij voetballend het nodige in huis heeft. Na een goede solo passte hij over de hele naar de rechterkant waar Nabile Benali naar de achterlijn snelde om voor te geven richting vijfmetergebied. Hier was de ervaren Rahim Sebah Abdul te vinden die de stand gelijk trok. Er viel dus eindelijk een goed voetbalmoment te bewonderen. Er hing misschien een geur van buitenspel aan, maar het doelpunt werd goedgekeurd. Tot aan de rust gebeurde er verder niet veel meer. De bezoekers leken het kwijt te zijn en beide ploegen speelden de eerste helft te slordig en onrustig uit.

Na de rust nam FC Boshuizen de touwtjes stevig in handen en MMO had daar niet veel tegen in te brengen. Met een mooie lob bewees Sebah Abdul andermaal zijn waarde en de 2-1 voorsprong was dus verdiend. Na wat wisselingen in speelstijl en positiewisselingen door trainer John van Berkel van MMO kwam de thuisploeg flink onder druk te staan.

Pompen of verzuipen was het motto van de bezoekers wat de wedstrijd boeiender maakte. Vooral Len van der Hoorn hield de Leidse verdediging flink bezig. Van achteruit zorgde hij, samen met zijn ploeggenoten, voor veel gevaar en de vraag was of FC Boshuizen de voorsprong kon vasthouden. MMO beschikte over heel wat meer fysieke kracht dan de thuisploeg en dat leverde hen in die vijftien minuten meer op dan de vijf kwartier ervoor. Rustmomenten waren er niet meer voor de FC maar onder coaching van hun trainer Romano Seedorf bleven zij knokken. Alles op de aanval gooien van de bezoekers zorgde wel voor de bekende doodsteek. Roger Gordon zag kans bij een uitval de 3-1 te maken en zo ontsnapte zijn team aan de gelijkmaker. MMO was te laat begonnen met voetballen en dat mocht de ploeg uit Hoogmade zichzelf aanrekenen.

Van der Hoorn na afloop: ,,We zijn een ploeg in opbouw. De kwaliteit is er, geloof me. We hebben spelers met ervaring opgedaan bij onder andere ROAC en Alphense Boys. Wij zijn te veel gewend dee lange bal te spelen en onze trainer probeert ons meer voetballend dingen op te laten lossen. Dat bleek ook wel tijdens ons slotoffensief vandaag. Wij kregen opdracht een op een te gaan spelen en daardoor konden we flink druk zetten en voor hetzelfde geld ging die gelijkmaker erin.”

Trainer Seedorf van FC Boshuizen: ,,De eerste helft was chaotisch en slordig. Gelukkig hebben we met Rahim iemand die makkelijk scoort. Vorig jaar speelde hij nog eerste klasse. Tijdens de drinkpauze probeerde ik wat rust in de ploeg te brengen. Dat pakte goed uit en ik vind dat we terecht winnaar zijn vandaag. Dit seizoen moet er meer structuur in ons spel komen, zeker ook om ver uit de buurt van die vijfde klasse te blijven.”

Opstelling FC Boshuizen: Blikman, Groen, Winter, Gentle (Marzak), Van Wijk (Ayoub Hamdi), Gabana, Benali, Asig, Sebah Abdul, Mouhyieddine (Gordon), Poulo

Opstelling MMO: Van Wieringen, Ouwerkerk (Tom Disseldorp), Schadde van Dooren, Visser, Van der Hoorn, Hoogenboom, Bax, Van Tol (Jeroen Disseldorp), Zwaan, Overduin, Bakker (Van der Meer).

Foto’s: Eric van der Wijngaard (fotoreportage volgt later!)