Home LSVV'70 Interviews LSVV'70 Geroutineerd LSVV’70 afgetroefd door jeugdig Meerburg

Geroutineerd LSVV’70 afgetroefd door jeugdig Meerburg

Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag moest LSVV’70 de competitie openen tegen Meerburg. De Leidse studentenploeg mag gezien worden als één van de kanshebbers voor de titel of ten minste een periodetitel. Het jonge Meerburg van trainer Huig-Jan Heeringa kwam vorig seizoen goed op stoom en mag een gevaarlijke outsider worden genoemd. Een erbarmelijk slechte tweede helft van de studenten deed hen de das om. De Zoetewoudenaren sprongen goed met de geboden kansen om. Het werd 1-4. Een uitslag waarop vooraf waarschijnlijk niemand gerekend had.

De Leidenaren openden sterker dan hun opponent. Er werd verzorgd opgebouwd, de rust werd bewaard en met name aanvaller Jiddo Doornenbal werd regelmatig goed de diepte ingestuurd. Echt gevaar kwam hier niet uit voort, maar de toon was gezet. Meerburg daarentegen speelde erg onwennig en leed veel balverlies. Tot meer dan een aantal schoten uit de tweede lijn kwamen de jongelingen niet.

Halverwege het eerste bedrijf kreeg LSVV’70 een aantal mogelijkheden. Doornenbal wist (gelegenheids)spits Jos van Beuningen net niet te bereiken na een vlot opgezette aanval. Kort daarna verdween een afstandsschot van Guus van Kessel maar net over het vijandelijke doel. Aan de andere kant moest LSVV doelman Thomas Waasdorp eenmaal handelend optreden op een harde pegel van Luc Schade. Het lichte veldoverwicht was zeker voor de ploeg van trainers Jan Nonkes en Freek Jansen, maar leidde niet tot een treffer. Kort voor rust had Joost Wijnakker zijn ploeg op voorsprong kunnen koppen, ware het niet dat Meerburg sluitpost Patrick Bom met een katachtige reflex redding bracht. Doelpuntloos werd zo de rust bereikt.

Inspiratieloos kwam de Leidse formatie uit de kleedkamer. Opbouwen zat er niet meer in en met lange ballen werd er hier en daar wat geprobeerd. De ploeg uit Zoeterwoude daarentegen oogde frisser en kroop wat meer uit haar schulp en kreeg een reeks corners. Deze leverden aanvankelijk niets op, maar na pakweg een kwartier spelen kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. Een snoeiharde pegel van Nigel Henssen spatte op de paal uiteen, uit de rebound kreeg Schade de bal onder controle en met een geplaatst schot opende hij de score.

Kort hierna had de Leidse equipe op gelijke hoogte kunnen komen. Op aangeven van Van Beuningen kopte Doornenbal totaal verkeerd en het gevaar was geweken. Halverwege de tweede helft werd het leed nog erger voor de thuisploeg. Justin de Jong speelde zichzelf vrij en met een fraaie curve vond hij de verre hoek en werd Waasdorp voor de tweede keer gepasseerd. Het Leidse verzet was hiermee definitief gebroken en de score werd verder uitgebouwd door de bezoekende ploeg. Ditmaal was het aanvoerder Richard Versteden die uit een prima voorzet de wedstrijd op slot gooide. Een minuut later deed de studentenploeg nog iets terug door een frommelgoal van ‘Azul’. In dezelfde minuut had de spanning terug in de wedstrijd kunnen komen, echter een schot van Guido Leugering belandde op de paal.

 

Aan de andere kant had Waasdorp geluk toen een Zoeterwouds schot op de kruising terecht kwam. Maar kort voor tijd moest hij alsnog en wederom de bal uit het net vissen. Invaller Sem Durvé, die na een jaar blessureleed (kruisbandblessure) zijn eerste minuten weer maakte, bepaalde de eindstand op 1-4.

Een verrassende uitslag, maar zeker niet onverdiend voor de Rijndijkers. Volgende week gaat LSVV’70 op bezoek bij Koudekerk dat met maar liefst 1-7 wist te winnen van tevens een studentenploeg Football Factory. Meerburg ontvangt thuis Warmunda, een ploeg die zich goed versterkt heeft voor dit seizoen.

LSVV’er Guus van Kessel na afloop van de zeperd:,,Wat een slechte start van de competitie. Op basis van de eerste helft hadden we onszelf moeten belonen. In de tweede helft waren we het volledig kwijt. In de rust hadden we echt goede hoop maar dat bleek ijdele hoop te zijn. Het was gewoon een wanvertoning van onze kant.”

Trainer Jansen vult aan:,,Wat een angsthazenvoetbal van ons zeg. Werkelijk niet te geloven hoe dramatisch slecht wij hebben gespeeld na rust. We konden niet eens een bal bij elkaar in de voeten spelen. Nu moeten we de resterende 25 wedstrijden dan maar winnen (dit met een cynische glimlach).”

Doelpuntmaker Durvé, die na een jaar lang blessureleed zijn eerste minuten weer kon maken: ,,Vorig jaar zomer scheurde ik mijn kruisband af en nu een jaar later is het geweldig dat ik weer wat minuten kon maken. Dat ik dan ook nog scoorde, is eigenlijk een droom die uitkomt. Het harde werken om terug te komen op de velden is beloond. De eerste helft was ons team nog duidelijk zoekende en hebben we hier en daar wat geluk gehad. In de tweede helft speelden we de schroom van ons af en ging het echt stukken beter. We gingen goed om met de kansen die we kregen. Een 1-4 overwinning op een taai team als LSVV’70 is dan ook meer dan welkom.”

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Casteel, Leugering, Van Kessel, Van Luxemburg, Wijnakker, Van de Graaf, Kamp, Egberts, Doornenbal, Van Beuningen.

Basisopstelling Meerburg: Bom, Hazenberg, Van Braak, Sierat, Van de Ven, Van Zijp, Schade, Henssen, Klumperman, De Jong, Versteden.

Foto’s: met dank aan Hennie Mueller (er volgt nog een fotoreportage)