Vierde klasse A (zaterdag)- Warmunda heeft de laatste weken laten zien dat ploegen uit de hogere regionen het zeer lastig hebben tegen de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer. Zaterdagmiddag kwam SJC op bezoek. De koploper heeft na 15 wedstrijden slechts vijf verliespunten. Een lastige middag leek in het verschiet te liggen, maar Warmunda weerde zich kranig tegen de Noordwijkers. Uiteindelijk wonnen de bezoekers met 0-1, maar complimenten voor Warmunda zijn op zijn plaats.

De thuisploeg trad aan met een basiselftal waarin de gemiddelde leeftijd nog geen 21 jaar was. Ter vergelijking: de gemiddelde leeftijd van de SJC-spelers was ruim 29 jaar. De jeugdige selectie heeft dit seizoen laten zien stappen te maken. Er wordt hard voor elkaar gewerkt en steeds meer ploegen hebben grote moeite met de Warmonders. Zo ook SJC. Al binnen het kwartier kreeg Warmunda de eerste mogelijkheid. Stan van Rijn kreeg echter niet genoeg kracht achter zijn poging, waardoor doelman Frank Steenvoorden zijn doel schoon hield.

SJC drong zelf ook aan. Grote kansen bleven lang uit, maar de openingstreffer viel na ruim een halfuur. In een drukbezet strafschopgebied viel een hoge bal voor de voeten van aanvoerder Joeri Brinkman, die zijn hoofd koel hield en de bal achter Rens van der Zwet werkte. Via Van Rijn kon Warmunda vlak voor rust nog wat terug doen, maar de spits vond het doel niet.

Na de thee wist Warmunda wat het te doen stond. Vorige week scoorde Brian van Noort direct na rust de gelijkmaker tegen Koudekerk, ook nu zetten de blauwwitten onmiddellijk druk. Een grote kans op de gelijkmaker kwam er nu echter pas na ruim twintig minuten. Menno van Noort werd de diepte in gestuurd en kon alleen op de keeper afgaan. Doelman Steenvoorden redde de inzet, maar in de situatie die erop volgde werd Menno van Noort naar de grond gebracht door de SJC-verdediging. De scheidsrechter zag hier een strafschop in, waardoor Kevin van Bentem de gelijkmaker op zijn schoen had. De buitenspeler raakte echter de paal, zodat de 0-1 op het scorebord bleef staan. Volgens aanvoerder Brian van Noort kon dit een omslagpunt zijn: ,,We maakten het de koploper vandaag erg lastig, we hadden misschien zelfs recht op méér dan een gelijkspel. We konden mooi terug in de wedstrijd komen, maar helaas scoorden we de penalty niet.”

In de laatste fase van de wedstrijd ging de wedstrijd heen en weer. Beide ploegen raakten vermoeid, waardoor er grote ruimtes ontstonden. Rick van der Boon kwam in het veld voor Warmunda om voorin meer te forceren. De lange spits werd veel gezocht, maar de verdediging van SJC speelde geconcentreerd. Desondanks kreeg Van der Boon nog wel een mogelijkheid tegen het einde van de wedstrijd. Zijn kopbal verdween echter over het doel.

Brian van Noort was na afloop tevreden met zijn ploeg, maar baalde dat er toch werd verloren: ,,We hebben goede resultaten neergezet tegen ploegen in de top zes. Nu trekken we de lijn knap door tegen de koploper. Het is jammer dat we verliezen, want er had wel meer in gezeten vandaag. Ondanks het verlies hebben we echt goed weerstand geboden. Als we tegen lager geklasseerde ploegen spelen is er soms sprake van onderschatting, daarom denk ik dat we beter spelen tegen ploegen als SJC. Nu willen we dit doorzetten en bij de middenmoot aanhaken.”

Warmunda – SJC 0-1 (0-1) 34. Brinkman 0-1. Scheidsrechter: Van der Velden.

Warmunda: Van der Zwet, Komen, Van Leeuwen, B. Van Noort, Van Riessen, M. van Noort, Mastemaker, Kortekaas (60. Harmouch), Van Bentem, Van Rijn (73. Van der Boon), De Louw.

SJC: F. Steenvoorden, Broekhof (82. Taskin), Van Duyn, Van der Klugt, M. Steenvoorden, Zonneveld (79. Den Elzen), Meeuwenoord (70. Vllasaku), Brinkman, Barkel, Dahler, D. Steenvoorden.