Op het moment dat de competitie tijdelijk stop werd gezet stond Warmunda fier bovenaan. In de laatste wedstrijd in de stromende regen werd koploper Koudekerk met 0-1 terug gewezen. De uitslag werd bereikt door keihard werken gecombineerd met individuele klasse. Die verbintenis maakt Warmunda in de ogen van de volgers een absolute promotie kandidaat, zo niet een serieuze kanshebber wat betreft het kampioenschap. Zo ver wil Kevin van Bentem niet gaan. ,,Ik geloof oprecht dat promotie voor ons haalbaar is. Het kampioenschap is toch wel wat anders hoor, misschien een stap te ver.”

De rappe rechtsbuiten heeft vooral dit seizoen meermalen bewezen een plaag te zijn voor de defensie van de opponent. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut in het vlaggenschip en moest wennen aan het hogere tempo en het fysiekere spel. Dit jaar laat hij zich veel meer geleden en laat hij zich niet intimideren door een beuk meer of minder.

,,Ja, we beleven een heerlijk seizoen tot nu toe. Ik denk dat vooral de bereidheid om voor elkaar te knokken een grote rol speelt. Verder zijn er natuurlijk een paar jongens bijgekomen die hoger gespeeld hebben en wekelijks laten zien door individuele kwaliteit een wedstrijd kunnen beslissen.”

Die knappe resultaten begonnen in het toernooi om de districtsbeker. Eerst werd het toch niet misselijke TAC’90 met 5-1 opgerold waarna met 2-0 werd verloren van Stolwijk. ,,Na die nederlaag hadden we wat goed te maken”, vertelt Van Bentem. ,,Nieuwkoop was de ideale wedstrijd om ons op te laden. Ze spelen derde klasse en dan is het juist leuk om tegen dat soort ploegen te laten zien wat we als ploeg kunnen. Dat is blijkbaar heel wat.” Een waar woord van de jongeling die zelf twee keer met het hoofd scoorde. De bezoekers gingen er met boter en suiker in en reisden met een 5-1 nederlaag naar Nieuwkoop terug.

Van Warmunda werd ook wel het een en ander verwacht dit seizoen: spelers als de gebroeders Safi en Sjoerd Winkelman versterkten de selectie van de trainers Barry van Rijn en  Remco Breuer. ,,Ja, dat zijn spelers die er bovenuit steken en door hun ervaring op een hoger niveau ook laten zien dat ze het spelletje begrijpen. De rest van het team bestaat vooral uit Warmonders die elkaar al vanaf de jeugd kennen. De selectie vormt echt een eenheid, mede door de inbreng van onze trainers. Er is echt een klik tussen hen en de selectie.”

De aankomend elektricien stelt dat het succes tot dusver niet toevallig is: ,,Warmunda heeft laten zien dat het kan voetballen, dat krijg je er echt niet uit. Als we weer aan de bak mogen gaan we knallen. We lopen niet weg voor een favorietenrol.”

Het laatste grote succes van de club uit Warmond werd geboekt in het seizoen 2015-2016 waarin het tweede werd achter Kickers’69, maar wel geruime tijd ongeslagen bleef. De derde klasse op zondag werd de beloning. Na het seizoen 2018-2019 kwam er een streep te staan onder het zondagvoetbal. De pijlen staan nu dus gericht op de derde klasse op zaterdag. Geen zekerheid, maar onmogelijk niet…