Vierde klasse A (zaterdag)- De ploeg van trainer Huig Jan Heeringa kende een prima slot voor de winterstop waardoor een top vier positie op de ranglijst en een hoge klassering in de tweede periode binnen handbereik ligt. De eerste wedstrijd na de winterstop was een uitwedstrijd in het pittoreske Hoogmade. De ploeg van John van Berkel had vorige week de inhaalwedstrijd tegen Football Factory gewonnen.

Uit het “Oegstgeester” onderonsje, beide trainers waren vorig seizoen actief bij de fusieclub en het Oegstgeest gehalte langs de lijn was dan ook hoog, kwam geen winnaar en dat was over de gehele wedstrijd gezien ook wel terecht. Opvallend was wel dat beide trainers na afloop niet tevreden waren met het behaalde punt.

Het was voor de Rijndijkers even puzzelen geweest om genoeg spelers mee te nemen. Bij aanvang van de wedstrijd waren er twaalf. Aan het begin van de eerste helft kwamen er nog drie over uit de JO19-1 en was ook de bank bezet. Het eerste half uur van de wedstrijd was voor de bezoekers en in die fase had het verschil gemaakt kunnen en misschien ook wel moeten worden. Met, voor zover mogelijk op het echte natuurveld, goed combinatiespel werd Met Moeite Opgericht vastgezet en kwamen er kansen en mogelijkheden.

Een kopbal van Richard Versteden werd op miraculeuze wijze van de lijn gehaald, Barry Verboon gleed bij de tweede paal tweemaal de bal over en in een klutssituatie werd er nog een bal vlak voor de lijn weggewerkt. Na de eerste fase ebden de krachten bij de Meerburgers wat weg en kroop de thuisploeg wat meer uit haar schulp. De wedstrijd kwam wat meer in evenwicht en het was aan doelman Patrick de Bom te danken dat de rust met een 0-0 stand werd bereikt. Hij was een paar seconden voor rust de sterkste in een 1 op 1 situatie.

De tweede helft gaf een ander beeld. De gasten werden onrustiger en ongeduldiger en zochten veelal de lange bal en dit was koren op de molen (hoe toepasselijk in deze) van de thuisploeg. Sterker nog, in de tweede helft waren de beste kansen en mogelijkheden voor de groen-witten en werd Bom man van de wedstrijd aan de kant van de in het blauw gestoken bezoekers. Beide trainers brachten verse wissels, maar de score bleef zoals die bij aanvang al was en zo eindigde de wedstrijd in 0-0. Geen saaie overigens, waarbij Meerburg in het eerste half uur afstand had moeten nemen en MMO de tweede helft doeltreffend had moeten zijn. Een terechte puntendeling derhalve.

Heeringa had na afloop wel een dubbel gevoel. ,,In die eerste 30 minuten hadden wij de regie in handen, waren er ook kansen en mogelijkheden maar zat het ons niet echt mee. Daarna vloeiden de krachten weg ook gezien het zware veld en mag je uiteindelijk de handen nog dichtknijpen met het behaalde punt. Het veld werd te lang, er werd te veel en snel lang gespeeld daar waar de crossbal beter was geweest want aan de zijkanten lag de ruimte. Zonde, want we waren aan een prima serie bezig. Nu moet de eerste winst van 2020 volgende week maar gestalte krijgen als SJC op bezoek komt.”

Ook Ramon Weijers baalde na afloop. ,,Met alle respect voor deze tegenstander, maar hier moeten wij toch gewoon van winnen? Alleen het zat er op een gegeven moment niet meer in, dat voelden we ook wel in het veld en langs de zijkant en we hadden uiteindelijk ook nog zonder punten naar Zoeterwoude kunnen afreizen.”

MMO- Meerburg 0-0.

Opstelling MMO : Van Wieringen, Vlieger, Van Goozen, Van de Hoorn, Visser, Bakker, Hoogeboom, Van der Meer, Disseldorp, Van de Geest, Zwaan.

Opstelling Meerburg : Bom, Van de Ven, Sierat, Hazenberg, Klumperman, Weijers, Van der Meer, Versteden, Van Zijp, Verboon, Van Haaster.