HomeVierde klasseMeerburgMeerburg verzuimt in slotfase de boel dicht te gooien tegen koploper

Meerburg verzuimt in slotfase de boel dicht te gooien tegen koploper

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg ontving koploper SJC en was er, gezien de stand op de ranglijst en met het oog op de tweede periode, op gebrand de punten in Zoeterwoude-Rijndijk te houden. Toen Simon Hazenberg met nog geen tien minuten te spelen de 2-1 liet aantekenen leek de droom uit te komen. Meerburg hield hierna echter open huis en bleef uiteindelijk met lege handen staan (3-4).

SJC startte stevig en leek met de door de wind noodzakelijke, maar ook eentonige, opbouw over de rechterflank een duidelijke handtekening op deze wedstrijd te gaan zetten. De jonge, door blessures geteisterde, ploeg van trainer Huig-Jan Heeringa werd hierdoor overdonderd en had de eerste twintig minuten van de wedstrijd enkel het nakijken. Reeds in de zevende minuut lukte het SJC aanvaller Stijn Dahler de bezoekers op een 0-1 voorsprong te krijgen. Hierdoor leek Meerburg nog minder aan voetballen toe te komen en lukte het de Rijndijkers, maar nauwelijks tot kansen te komen. Hoewel de thuisploeg, mede door de flinke wind, een fors aantal corners kon nemen bleef een succesvol vervolg uit. Paal en lat werden door zowel Meerburg als SJC wel getroffen.

Heeringa had zijn ploeg meegegeven dat onder de indruk zijn van deze tegenstander niet nodig was. Deze woorden leken bij zijn spelers pas na de rust in vruchtbare aarde te vallen. Meerburg leek, met de wind in de rug, vleugels te krijgen en speelde een fantastische tweede helft. SJC leek tevreden met de 0-1 voorsprong en probeerde de voorsprong te consolideren. Dat plan viel in duigen toen Julian van Haaster zijn kans pakte en  met een prachtige kopbal voor de gelijkmaker zorgde: 1-1. Hazenbergs doelpunt leek beslissend en Meerburg leek de wedstrijd in handen te hebben, maar liet de teugels teveel vieren.

Een wakker geschud SJC liet het er niet bij zitten en Jan Altena maakte gretig gebruik van de hinder die Meerburg keeper Patrick Bom ondervond van de laagstaande zon: 2-2. Dat de slotfase van deze wedstrijd daarmee nog niet ten einde was, bleek wel uit de door SJC invaller Steve Taskin gescoorde 2-3 die nog geen twee minuten later op het scorebord prijkte. De door Dandy Steenvoorden ingeschoten 2-4 volgde hier rap na. Dat Meerburg zichzelf nog niet verloren gaf bleek wel uit de 3-4 die Barry Verboon in de blessuretijd scoorde. Het doelpunt viel voor de thuisploeg echter te laat om er nog een slotoffensief en zelfs een gelijkmaker uit te persen. Al met al een door arbiter Bouwmeester prima geleid duel met een spannend en sensationeel scoreverloop.

Zowel Christiaan Laan, Duuk van der Meer als Barry Verboon gaven na de wedstrijd aan graag minimaal een punt uit dit duel te hebben behaald. Laan gaf aan trots te zijn op zijn ploeg gezien de twee helft van deze wedstrijd: ,,We konden met opgeheven hoofd het veld verlaten.”

Ondanks de nederlaag handhaaft Meerburg zich op de zesde plaats en blijft SJC de ongenaakbare koploper.

Meerburg-SJC 3-4. Dahler 0-1, Van Haaster 1-1, Hazenberg 2-1, Altena 2-2, Taskin 2-3, Steenvoorden 2-4, Van Boon 3-4.

Meerburg: Bom, Hazenberg, Laan (Weijers), Van de Ven, Abbach, Van der Meer, Versteden, Verboon, Van Haaster, Van Zijp (Henssen), Sierat.

SJC: Steenvoorden (Frank), Broekhof, Van Duyn (Taskin), Van der Klugt, Steenvoorden (Marc), Den Elzen, Barkel, Verhoek, Brinkman, Steenvoorden (Dandy), Dahler (Goosen).