Meerburg op dit moment maat te klein voor Zevenhoven

-

Het periodekampioenschap van afgelopen seizoen heeft door de coronaperikelen geen vervolg kunnen krijgen voor Meerburg. Met een bredere selectie zal de doelstelling in ieder geval zijn een hogere positie op de ranglijst (dus bij de top vijf) innemen en een periodetitel binnen loodsen. Er komen uiteraard meer teams hiervoor in aanmerking dus het belooft vooraf al een spannend seizoen te worden in een klasse die bol staat van derby’s (4A).

Terug naar de Rijndijkers, voor de eerste oefenwedstrijd een viertal trainingen in de benen en een voor de teamspirit geslaagde barbecue. Omdat het tweede komende zaterdag haar eerste oefenwedstrijd pas heeft, vertrok zwart-wit met een grote groep richting Zevenhoven waar iedereen voldoende speelminuten kreeg. Met de warmte geen overbodige luxe, voor de heren trainers ook prettig om iedereen aan het werk te kunnen zien al kunnen er zo vroeg in het seizoen niet al te veel conclusies worden getrokken juist ook omdat de groep nog niet compleet is wegens lichte pijntjes en vakantie vierende spelers.

De tegenstander van zaterdag uit het gelijknamige Zevenhoven ondervond dezelfde problematiek. Feit was dat er na 90 minuten voetbal een 5-2 op het scorebord stond, een uitslag die geenszins geflatteerd was en die gezien het aantal kansen voor met name de thuisploeg ook in de dubbele cijfers had kunnen eindigen.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de eerste tien minuten al aardig wat kansen en mogelijkheden om de score te openen. Gebrek aan scherpte en keeper Mike de Rooij voorkwamen een vroege voorsprong voor de gastheren. Na deze sterke beginfase kwam het spel, mede door wat omzettingen achterin bij de ploeg van trainer Huig Jan Heeringa, wat meer in evenwicht en was het de van Football Factory overgekomen Dave den Otter die de bezoekers aan de leiding bracht. Hij was er als de kippen bij om een matig verwerkte vrije trap binnen te schieten. Niet heel veel later verdubbelde Bauke Doeven de voorsprong, geheel vrijstaand kon hij binnenkoppen uit een hoekschop. De rust werd echter bereikt met een gelijke stand, de thuisploeg wist vlak na elkaar twee keer het net te vinden.

Een nagenoeg ander team kwam namens Meerburg uit de kleedkamer. De elf moesten duidelijk aan elkaar wennen want de bal lag al vroeg achter keeper Patrick Bom. De gasten kwamen er in de tweede helft, op wat speldenprikjes na, nauwelijks meer aan te pas en werden nog gespaard met de uiteindelijke eindstand. Niet al te veel conclusies uit trekken, leermomenten voor zowel spelers als trainers en op naar volgende week als goede buur RCL op bezoek komt.

Spelers Meerburg : Maatoug, Alzeidi, Paulides, Doeven, Fleuren, Den Otter, Van der Meer, G. Loos, Smit, Sierat, Van Haastert, Van Zijp, Schade, Van Doorn, De Rooij, Duindam, Henssen, Bom, Weijers, Van Braak, S. Loos, Hazenberg, Klumperman, Filippo.